DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Formula-E

Dennis: Nem zászlóztak, de ez akkor is butaság volt

Hatalmas baleset történt a Formula-E római versenyhétvégéjének első szabadedzésén, illetve már annak leintése után. Oliver Turvey teljes gázzal szállt bele a célegyenes előtt álló rajtgyakorlatozókba.

Már letelt az első szabadedzésre rendelkezésre álló 45 perces időintervallum, amikor a NIO 333 versenyzője, Oliver Turvey még megpróbált összerakni egy gyorskört. Pechjére ekkor a többi versenyző már rajtgyakorlatra készült az átalakított pálya új célegyenesében, ami a beláthatatlan kijáratú hatos kanyar után található.

Turvey szinte padlógázzal rongyolt bele a sor végén várakozó Jake Dannisbe és Jean-Eric Vergne-be, a balesetet és az utána közölt képeket látva pedig isteni szerencse, hogy senkinek sem esett komolyabb baja. Eleinte nem lehetett tudni, hogy a pályabírók vagy esetleg Turvey hibázott, most azonban úgy fest, elmaradtak a sárga zászlók.

A balesetről készült videó ide kattintva tekinthető meg.

Jake Dennis idézte fel a történteket a Motorsport.com számára: „Turvey védelmében szóljon, hogy sem piros, sem sárga zászlót nem lengettek, semmit! Mindazonáltal nyomta neki, ami a kockás zászló után egyértelmű butaság.”



„Óriási tempóval érkezett meg, nyilvánvaló volt, hogy el fog találni valakit, úgy alakult, hogy én álltam ott és Vergne. Nem optimális így kezdeni egy hétvégét, ráadásul mindenki tisztában volt vele, hogy a végén rajtgyakorlatot végzünk majd, úgy tűnik, Turvey elfelejtette és a csapat sem figyelmeztette őt.”

„Ez egy beláthatatlan kanyar, gondoltam is rá a szabadedzés közben, hogy ha itt valaki balesetet szenved, biztosan eltaláljuk. Mikor meglátott bennünket, már túl késő volt” – mondta Dennis. A belest másik érintettje Jean-Eric Vergne volt.

„Ez volt az első alkalom pályafutásom során, amikor úgy szenvedtem balesetet, hogy nem voltam rá felkészülve, de szerencsére jól vagyok. Épp a próbarajtomra próbáltam felkészülni, amikor jött ez a srác és hátulról teljes gázzal eltalált” – mérgelődött a francia.

A másodi, 30 perces szabadedzésről, amely nemrég ért véget, lemaradt mindhárom versenyző, de még az sem kizárt, hogy Vergne és Turvey még az időmérőn sem vehetnek részt, miután előbbinek motort, utóbbinak pedig túlélőcellát kell cserélni az autójában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: