DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Egyetlen napon múlhat a Róma ePrix halasztása

Már a második verseny sorsa vált kétségessé a Formula-E naptárában a koronavírus miatt. Olaszországban egy hónapig szünetelnek a sportesemények, a tilalom pont egy nappal az FE-futam előtt érne véget.

„Egy napon múlik, hogy még pont megtarthatjuk a Róma ePrix-t” – írta kissé viccelődve Lucas di Grassi Twitteren arra a hírre, hogy az olasz kormány az országban egyre inkább terjedő koronavírus-járvány megfékezésének jegyében egyhónapos tilalmat rendelt el a nemzetközi sporteseményekre. A tilalom eszerint április 3-án, pénteken érne véget, a Formula-E pedig éppen másnap, április 4-én rendezné meg versenyét Róma déli részén. Persze egyáltalán nem kőbe vésett, hogy ez így fog történni, a járvány miatt akár meg is hosszabbíthatják a sportmentes periódust, de ha nem teszik, akkor is necces az elektromos sorozat futamának sorsa, mellesleg a versenyhétvége hivatalosan már pénteken megkezdődne a shakedownnal.

rome



Az biztos, hogy a március közepi, Anglia és Olaszország közötti rögbimérkőzések, valamint a március 29-i Róma maraton már nem fognak lezajlani a tervezett időpontban, ezeket későbbi dátumra halasztják. Könnyen erre a sorsra juthat a Róma ePrix is, ami ebben az esetben már a szezon második futama lenne, amely a levegőben lóg, és a járvány visszaszorulásának függvényében várja, hogy találnak-e neki egy későbbi időpontot: a kínai forduló, a Sanya ePrix már így járt korábban, mint az egyik első nemzetközi autósport-esemény, amelyet elhalasztottak a koronavírus miatt.

Bár az FE idei naptárát komolyan megtépázhatja a járvány, az elektromos sorozat iránti érdeklődés továbbra is töretlen a versenyt rendezni óhajtó, hosszabb távban gondolkodó városok részéről. Újabban Eindhoven jelentkezett be, hogy a 2021/2022-es szezonban villanyfényes versenyt rendezne, és a dél-afrikai Fokváros is készül már pályatervezetekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: