DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Formula-E

Századok döntöttek a Formula-E pole-járól

Da Costa bizonyult a leggyorsabbnak, de csak egy hajszállal - a pontversenyt vezető nem is tudott mért kört összerakni, kiváló időmérővel hangoltak a pilóták a hamarosan kezdődő futamra.

Nem igazán ment az ex-F1-eseknek a Formula-E marrakeshi időmérőjén, Felipe Massa az utolsó előtti helyet szerezte meg úgy, hogy csapattársa bejutott a Super Pole-ba, Stoffel Vandoorne csak 18., Pascal Wehrlein a 16. lett, míg Brendon Hartley a 12. pozícióban zárt. A legjobbak közé ezúttal nem fért be sem Jean-Eric Vergne, sem a pontversenyben második Alex Sims, de a kvalifikáció nagy vesztese a pontversenyt vezető Mitch Evans volt: ő a második szabadedzésen még az élen zárt, a kvalin azonban nem tudta megkezdeni a körét időben, így búcsúznia kellett.

A Super Pole-ba végül Max Günther, Andre Lotterer, Edoardo Mortara, Antonio Felix da Costa, Nyck de Vries és Sebastien Buemi jutott be, közülük pedig da Costa tudta a leggyorsabb kört összerakni - minimális különbség döntött az élen, ő, Günther és Lotterer is egy tizeden belül voltak egymáshoz képest. A futam délután 15:00-kor indul!

Az időmérő végeredménye:



eredmény3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: