DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Formula-E: Sims ezt már behúzta, Bird kiesett

A hétvégi második pole-pozícióját már győzelemre tudta váltani a Formula-E szezonnyitóján Alexander Sims, az első versenyt megnyerő Sam Bird viszont nem látta meg a célt.

Kaotikus futamot hozott a Formula-E szezonnyitó hétvégéjének második versenye, igaz, ebből mit sem érzékelt Alexander Sims. A pole-ból rajtoló BMW-pilóta ugyanis sima rajt-cél győzelmet aratott, magabiztosan jött el a startnál és onnantól végig kézben tartotta a futamot, pedig több biztonsági autós fázis is nehezítette a dolgát - hiába zajlott azonban mögötte az élet, őt semmi sem zökkentette ki és hétvégi második, összességében harmadik rajtelsőségét végre győzelemre tudta váltani. 

fe futam



A második helyre végül Maximilian Günther jött be a másik BMW-vel, de ez már nem ment ilyen simán. Egyrészt az élmezőnyből Jerome d'Ambrosio el sem tudott rajtolni, márészt Jean-Eric Vergne akkumulátorcsere miatt csak a rajtrács végéről indulhatott el, úgyhogy már itt megkavarodott a sorrend, majd jött Antonio Felix da Costa: előbb megelőzte di Grassit, majd Sebastien Buemivel is megpróbálta ezt, de kiforgatta a svájcit, akinek ezzel tönkre is tette a futamát. Persze így járt ő maga is, hiszen stop&go büntetést kapott a manőverért és csak a 13. helyen ért célba.

Volt még egy nagyobb baki, Mitch Evans ment neki Sam Birdnek, ebbe az esetbe pedig becsatlakozott Pascal Wehrlein is, így az első futamot megnyerő Bird a fallal történt találkozás után már nem tudta folytatni és kiesett. Szintén a falban ért véget Robert Frijns futama is, miatta ismét jött a biztonsági autó, az utolsó újraindítás után viszont már megszilárdultak a frontvonalak az élmezőnyben: Günther behozta a második helyre a BMW-t, így csapata kettős győzelmet aratott, a dobogóért pedig Di Grassi lenyomta a Mercedesszel így is jónak mondható negyedik helyezést szerző Stoffel Vandoorne-t.

A futam végeredménye:

eredmény1

FRISSÍTÉS: Utólag változott a végeredmény, a dobogósokat is érinti - részletek ezen a linken olvashatók!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: