DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Formula-E: Megint Simsé a pole

A pénteki naphoz hasonlóan ezúttal is a BMW pilótája bizonyult a leggyorsabbnak, a Mercedeseknek viszont ezúttal nem ment - Buemi és Di Grassi fért még be a legjobb három közé.

A pénteki események után szombaton a Formula-E hétvégéjének második felét gyűri a mezőny, az időmérőn pedig ismét az az Alexander Sims volt a leggyorsabb, aki pénteken is megszerezte a pole-pozíciót. A BMW-s pilóta a második csoport után a második helyen állt, egyébként Sam Bird, Jerome d'Ambrosio és Antonio Felix da Costa is vezetett - végül Sebastien Buem, D'Ambrosio, Sims, Lucas di Grassi és Mitch Evans jutott be a Super Pole-ba. Bird végül kiesett, csak hetedik lett, míg Jean-Eric Vergne-nek meg kellett elégednie a tizenegyedik pozícióval.

A Super Pole-ban a tegnapi remeklése után ismét "hasított" Sims, így back-to-back első rajtkockával kezdte az idényt, a kérdés már csak az, hogy a mai futamon többet ki tud-e ebből hozni, mint tegnap. Mögötte Buemi-Di Grassi-Evans-D'Ambrosio volt a sorrend, a hibázó Da Costa ezúttal csak hatodik tudott lenni.

A tegnapi nappal ellentétben most nem ment a Mercedeseknek, Stoffel Vandoorne csak a 12., Nyck de Vries pedig csak a 24. helyet szerezte meg.

A futam 13 órakor kezdődik majd, az Eurosport pedig élőben közvetíti.

A második időmérő edzés végeredménye:



fe2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: