DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Volt F1-es a Mercedes FE-csapatában

A korábban 59 Formula-1-es versenyen induló Esteban Gutierrez jövőre is a Mercedes kötelékében marad, miután a németek bejelentették, hogy a Formula-E-csapatuk fejlesztési pilótája lesz a mexikói.

A Mercedes-Benz Formula-E-csapata bejelentette péntek délután, hogy Esteban Gutierrez lesz az istálló fejlesztési- és tartalékpilótája a 2019-es szezonban. A mexikói versenyző már 2018-ban is a Mercedes család tagja volt, hiszen az idén zsinórban hatodik egyéni és konstruktőri világbajnoki címhez ugyanebben a pozícióban segítette hozzá az F1-es csapatot.

A Mercedes két versenyzője Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries lesz, az ő munkájukat fogja majd a háttérből segíteni Gutierrez a 2019-es szezonban. „Örülök, hogy továbbra is a Mercedes csapatának tagja lehetek, azzal, hogy a Formula-E-csapat fejlesztési pilótája leszek jövőre. Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy megadták nekem az esélyt, hogy részese lehessek ennek az új kalandnak.”



Nem teljesen új Esteban Gutierrez számára a Formula-E, hiszen amellett, hogy tesztelt már a csapattal Mallorcán, a 2016/17-es szezonban már részt vett három e-prix-n is.

A csapatfőnök, Ian James is üdvözölte a mexikói versenyzőt a Mercedes új projektjében: „Rengeteg kihívással fogunk szembenézni az első Formula-E-s szezonunkban, szóval örülök, hogy egy olyan tapasztalt versenyző szolgálataira tehettünk szert, mint Esteban. Nagyszerű munkát végzett Mallorcán, mikor tesztelt számunkra, és azzal, hogy több különböző szériából rendelkezik tapasztalattal, hathatós segítséggel lesz a csapat fejlődésére nézve.”

A Formula-E 2019/20-as szezonja jövő hétvégén, november 22-23-án veszi kezdetét, a szaúd-arábiai Diriyah-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: