DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Hamilton még a Formula-E-ben is kiköthet

Erről jelenlegi csapatfőnöke, Toto Wolff beszélt, aki szerint Hamilton figyelemmel követi az FE-t, és ha még népszerűbbé válik a széria, akkor talán ki is próbálja magát benne.

A Mercedes csapata épp az aktuális, 2019-2020-as Formula-E-s szezonra állított össze egy saját csapatot a szériában, ennek apropóján Toto Wolff beszélt arról, mennyi esély van arra, hogy világbajnok pilótája egyszer az elektromos sorozathoz csatlakozzon.

ham-mercedes-20191



"Lewis sok szériát figyelemmel követ, a Formula-E-ről pedig már beszélgettünk. Amikor Kínában egyikünk sem tudott aludni, akkor együtt ültünk le a tévé elé megnézni. Ott felmerült néhány ötlet. Lewis egy sokoldalú versenyző, akinek jó szeme van ezekhez. Ha tovább növekszik a széria népszerűsége, akkor ő is nyitna felé, de a figyelmét egyelőre leköti az F1" - idézte Wolffot a gpblog.com.

A Mercedes F1-es és FE-s csapata szoros együttműködést hangoztat, Hamilton pedig évek óta kiválóan érzi magát a márkánál, így egyáltalán nem kizárt, hogy egyszer valóban sorozatot vált.

"Őrültség lenne nem felhasználni azt a tudást, amit évek alatt szereztünk meg. Az F1-es csapat több területen is a segítségünkre lehet, remélhetőleg a belőle merített alapanyagokat a megfelelő módon tudjuk felhasználni" - nyilatkozta a Mercedes FE-s főnöke, Ian James a The Expressnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: