DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Formula-E

A Ferrarit is várják a Formula-E-be

Az FE vezérigazgatója örömmel venné, ha a legendás olasz gyártó is beszállna a robbanásszerűen növekvő sorozatba, elvégre alkalmazkodnia kell a jövőhöz, ami "egyértelműen elektromos".

A Formula-E indulása óta valóságos porszívóként szívja magába a legpatinásabb autómárkákat: a 2018-2019-es szezonjában nevek állnak rajthoz, mint az Audi, a Jaguar, a BMW és a Nissan, miközben a Mercedes és a Porsche is épp az őszi debütálásra készül. Nincs még egy ennyire dinamikusan fejlődő autósportszéria a világon, ám a vezérigazgató, Alejandro Agag szeretné, ha ebben a világ legismertebb sportkocsigyártója is részt venne.

 agag-portre-20191



"Örömmel venném, ha a Ferrari csatlakozna hozzánk, főleg úgy, hogy a Porsche és a többiek is itt vannak. Nagyszerű harc lenne. Ez egy meghívás. A csúcskategóriás autókra mindig lesz kereslet, a Ferrari pedig pontosan ilyenenek készít. Ez a márka sosem korlátozná autói végsebességét, de a jövőhöz alkalmazkodnia kell, az pedig szerintem egyértelműen elektromos" - nyilatkozta Agag a CNBC-nek.

A Formula-1 egykori mindenható ura, Bernie Ecclestone jó vállalkozásnak minősítette a Formula-E-t, ami tempóban egyelőre jelentősen, 25%-kal elmarad az F1-től. Agagnak mindenesetre jólestek Ecclestone szavai. 

"Bernie egy zseni, így szavai a Formula-E számára felérnek egy tanúságtétellel. Bármikor örömmel venném őt befektetőként, de itt egyelőre még nem tartunk."

 fe-santiago-eprix-1

Az FE igazi innovátor módjára robbant be a versenyzés világába. Teljesen új szériaként az izgalmasabb futamok érdekében több extrém megoldást is kipróbált, miközben nem kellett attól tartania, hogy ezzel magára haragítja veterán nézőit.

"Olyan őrült ötleteket tettünk magunkévá, amiket mások a múltuk miatt képtelenek voltak. Mi kockáztathatunk. Ennek [a támadó módnak] csodás hatása volt a bajnokságra, a nézettségre és a nézőkre is. Ahogy a városi versenyzés, úgy az innováció is a Formula-e DNS-ében van" - tette hozzá a vezérigazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: