DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Lotterer elsőre nem akart békülni az őt kilökő Birddel

Bár a hongkongi ePrix nagy részét André Lotterer vezette, a németnek végül pont nélkül kellett hazakullognia, miután Sam Bird tönkretette a versenyét. Nem is ment egyszerűen a békülés...

André Lotterer és Sam Bird sokáig nagy csatát vívott a hongkongi Formula-E hétvége versenyén, egészen pontosan annak legelején, ugyanis a győzelem forgott kockán. Lotterer a verseny nagy részében maga mögött is tudta tartani angol vetélytársát, egészen addig, amíg Bird bele nem ment, defektet okozva neki. Lotterernek így azután, hogy sokáig a győzelemért harcolt, végül be kellett érnie egy tizennegyedik hellyel.

A vétkes Sam Bird, bár a pályán megnyerte a futamot, végül az említett ütközésért öt másodperces büntetést kapott (amit egyébként Lotterer és csapata igencsak kevesellt), így végül hatodikként értékelték.

03419004_456



Lotterer - most már - nem idegeskedik a baleseten, de nem volt ez mindig így. „Továbblépek - üres kézzel távozom, és nincs értelme ezen siránkozni. (Bird) próbált felhívni engem és üzeneteket is írt, hogy elnézést kérjen és elmondja, mennyire sajnálja az egészet. De valószínűleg csak a lelkiismerete szólalt meg. Nem válaszoltam neki, de aztán később találkoztunk egy ebédnél, és kezet ráztunk. Nem fogok leragadni a keserűségnél, tovább kell lépni. Ilyen az élet, és néha a motorsport is.”

Birdöt is megkérdezték az esetről. „Akartam vele beszélni, de nem válaszolt. Ez az ő dolga” - fogalmazott. Amikor pedig arról kérdezték, csinálna-e valamit másként, leszögezte: "Nem."

Lotterer szerint közte és Bird között egy újabb típusbalesetet láthattunk. „Az autók nagyon erősek elöl, és mindenkivel előfordul, hogy belemegy a másikba. Nem mondom, hogy én sose csinálom, de vannak esetek, amikor véletlenül nagyobb baj történik. Ez volt most köztem és Sam között is. Addig is többször koccantunk, azzal nem is volt semmilyen baj, aztán viszont láthattuk, hogy az egyik ilyennél mi történt, amikor túl nagy kockázatot vállalt, és nem ment belülre a tiszta manőver érdekében. De nehéz ezt másként csinálni itt. Amikor viszont tavaly JEV megelőzött, az egy nagyon szép, tiszta előzés volt a hajtűben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: