DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Formula-E

Vergne: A Formula-E mindenkit sokkolni fog

Jean-Eric Vergne idén bajnoki címet ünnepelhetett az elektromos formaautó-bajnokságban, viszont ettől függetlenül is úgy érzi, jó helyen van. Szerinte a Gen2 autók óriási dobás lesznek.

Bár Jean-Eric Vergne még a régi autókkal szerezte meg idén a Formula-E bajnoki címét, már alig várja az új generációs, úgynevezett Gen2 autók első éles bevetését a következő idén elején. Szerinte az emberek le fognak döbbeni, mekkora fejlődésen ment keresztül a bajnokság.

Egyrészt az autók alapteljesítménye 200 kW lesz már, emellett az akkumulátorok is bírnak majd annyit, hogy ne kelljen féltávnál autót cserélni, másrészt pedig olyan új gyártók szálltak be a bajnokságba, mint a Nissan vagy a BMW, illetve a Mercedeshez szorosan kötődő HWA.

Ami Vergne-t illeti, a francia bajnoki címvédő elmondta, mindezek a változások azt mutatják, mennyire hihetetlenül gyorsan növekszik és fejlődik a bajnokság.

03418007_235



„Az alapok már megvannak a bajnokságnál” - mondja Vergne magabiztosan. „Most olyan, mintha egy gyönyörű házat húznánk fel ezekre az erős alapokra, aminél jöhet szél, vihar, villámlás, az állva fog maradni. Sorjáznak a gyártók a bajnokságban, és úgy gondolom, az embereket sokkolni fogja, amikor meglátják, mennyit fejlődött a sorozat. Ugyanúgy, ahogy az is sokkolta őket, hogy a Formula-E nem fuccsolt be rögtön a legelején, hanem él is virul azóta is.”

„Ki tudja, most talán azon gondolkozik mindenki, hogy akkor a Formula-E-nek innen már nincs feljebb. Viszont amekkora lépést megteszünk a Gen2-autókkal, az óriási lesz. Még mindig rengeteg meglepetés rejlik a bajnokságban. Büszke vagyok arra, hogy ennek én is részese lehetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: