DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Lotterer eldobta az esélyt, Vergne-é a pole

A háromszoros Le Mans-győztes legjobb idővel jutott be a Superpole-ba, ahol már az első kanyarban hibázott, így csapattársa húzta be a rajtelsőséget. Di Grassit büntették, Rosenqvist csak 14. lett.

A két szabadedzés után magyar idő szerint délután 4-kor már az időmérő vette kezdetét a Formula-E chilei állomásán. A csoportkörből Sebastien Buemi, Lucas di Grassi, Sam Bird, Jean-Eric Vergne és a korábbi hétvégéken jóval haloványabb teljesítményt mutató Andre Lotterer jutott tovább – a Le Mans-menő ráadásul a legjobb idővel kvalifikálta magát az öt leggyorsabbat felvonultató Superpole-ba.

A német aztán utolsóként gurulhatott pályára az edzés végén, ám a gyorsköre nem tartott sokáig, Lotterer ugyanis már az első kanyarban nekiütközött a falnak, sérült autóval pedig esélye sem volt legyőzni csapattársát, Vergne-t, aki így megszerezte a pole-t Buemi előtt. Lotterer azonban még így is a harmadik rajtkockába állhat majd fel, Bird ugyanis szintén bukott, míg a címvédő Di Grassit az áramátalakító cseréje miatt tízhelyes rajtbüntetéssel sújtották.

A brazil borzalmas idénykezdete tehát tovább folytatódik, a mostani időmérőnek azonban mégsem feltétlenül ő a fő vesztese: a bajnokságot vezető Felix Rosenqvist mindössze a 14. helyre kvalifikálta magát. A másik Mahindrának sem ment egyébként, Nick Heidfeld a 15. pozícióban végzett. A top10-be egyébként a fentieken kívül Nelson Piquet, Alex Lynn, Oliver Turvey, Nicolas Prost, Jose Maria Lopez és Daniel Abt fért még be.

A Formula-E 2017/2018-as szezonjának negyedik futama, a Santiago ePrix itthoni idő szerint este 20 órakor startol, s az Eurosport 1 élőben közvetíti.

Az időmérő edzés végeredménye:



fe-kvali-eredmeny-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: