DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Formula-E: Meglepő névé a legjobb idő az edzéseken

A bajnokesélyes Sebastien Buemi és Mike Conway végzett az élen a Formula-E párizsi versenyének szabadedzésein. A város szívében levő utcai pályán számos vezetői hiba történt.

Szombat délelőtt zajlott a két szabadedzés a Formula-E párizsi versenynapján, a festői környezetben felhúzott 1,93 kilométeres, 14 kanyarból álló pályán. A 45 perces első edzést a bajnoki esélyesek dominálták, Sebastien Buemi végzett az élen 1:02.841-es idejével Lucas di Grassi előtt. A két versenyző fordított sorrendben áll a bajnoki tabella elején, di Grassi 101 ponttal rendelkezik, míg ellenfele kereken 100-zal követi őt.

A Venturi alakulat jól teljesített az első tréningen, Stephane Sarrazin a harmadik helyen zárt, míg Mike Conway ötödikként, kettejük közé Sam Bird vitte be a Virgin autóját. Loic Duval, Daniel Abt, Bruno Senna, Nick Heidfeld és Nelson Piquet Jr. végeztek még a legjobb tíz között, és a 14. helyezett Simona de Silvestro lemaradása is egy másodpercnél kisebb. A mezőny újonca, Ma Csing-hua 17. helyen zárt, a kínai pilóta csak késéssel tudta elhagyni az Aguri bokszát. A 2015-16-os szezon során futamot nyerő Jerome d’Ambrosio autója az edzés közben állt meg a pályán, ami miatt piros zászlóval szakították meg a körözést.



A legjobb idő 1:01.386-ra csökkent Mike Conway közreműködésével a második tréningen, aki a hazai pályán versenyző Jean-Eric Vergne előtt végzett az élen. Harmadik lett Vergne virgines csapattársa, Sam Bird, akinek felfüggesztése a 8-as kanyarban sérült meg a szabadedzés elején. Di Grassi negyedik időt futott, Buemi azonban ezúttal csak 13. helyen végzett, miután teljes energiaszinten egyetlen tiszta kört sem tudott teljesíteni.

A párizsi pályán többen is hibáztak a második edzésen, az így is ötödikként Sarrazin megpördült, akárcsak Robin Frijns, Daniel Abt pedig mindkét tréningen elmért egy-egy féktávot. Több más versenyző is kihajtott a bukózónába.

A Formula-E programja a 12-kor kezdődő kvalifikációval, valamint 16 órakor rajtoló futammal folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: