DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Csavar: Elvették a pole-t Long Beach hősétől

Nem sokáig ámulhatott a világ Antonio Felix da Costa varázslatos időmérős körén, amivel első rajthelyet szerzett a Formula-E futamára. Kiderült ugyanis, hogy szabálytalan autóval tette ezt.

Az Aguri portugálja nem először okozott meglepetést a Formula-E második szezonjában, csapata ugyanis a többiekkel ellentétben még az első évad technológiáját használja, ám da Costának olykor ezzel is sikerül belekontárkodnia a „nagyok” dolgába. Legutóbb éppen azzal tette ez, hogy az esélyekkel dacolva elhódította az első rajtkockát a Long Beach ePrix-re, legyőzve a superpole-ban Sam Birdöt és Lucas di Grassit is.

CfEWFI9WEAAso-v



Ám csak valamivel több mint egy óráig örülhetett sikerének a portugál, az időmérőt követő technikai ellenőrzésen ugyanis kiderült, hogy az autójára szerelt abroncsokban a levegő nyomása alacsonyabb volt, mint a megengedett minimális érték. Ezzel autóját szabálytalannak nyilvánították, da Costát pedig kizárták az időmérőről, így csak a rajtrács másik végéről, a 18. helyről kezdheti majd meg a versenyt.

A pole-t és az ezzel járó három pontot így Sam Bird örökölte meg, aki mellé az élbolyból sohasem tágító Lucas di Grassi léphet előre az első sorba. Mögöttük Stephane Sarrazin és Nick Heidfeld várják majd a piros lámpák kialvását a közép-európai idő szerint éjjel 1 órakor startoló futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: