DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Formula-E

Hivatalos: Új gyártó a Formula-E-ben

Kedden délelőtt rövid idő alatt két fontos bejelentés is történt a Formula-E-ben, melyek értelmében egy csapat távozik az elektromos szériából , helyét pedig jövőre egy ismert gyártó foglalja majd el.

Amit az elmúlt időben már sejteni lehetett, most hivatalossá vált: kedden délelőtt rövid idő leforgása alatt először azt jelentették be, hogy Jarno Trulli csapata azonnali hatállyal távozik a Formula-E-ből, miután változatos problémák hátráltatták őket, s a szezon első két versenyhétvégéjén részt sem tudtak venni, majd nem sokkal később azt is megerősítették, hogy a Jaguar a következő, 2016 őszén induló szezontól kezdve a Williams Advanced Engineeringgel szövetkezve csatlakozik majd a szériához.

Formula-E_Jaguar



A brit gyár csapata a Trulli-istálló helyét veszi át ugyan, magát a csapatot viszont nem, azaz a svájci licensszel futó most megszűnt alakulat infrastruktúráját és autóit sem. A Jaguar saját hajtásláncot fejleszt, s a projekt során Nick Rogers mérnökigazgató elmondása szerint hasznosítják majd a Jaguar C-X75 kialakítása során szerzett tapasztalatokat.

Az istálló pontos neve, illetve az autó dizájnja egyelőre még kérdéses, ahogy azt a csapat igazgatója, James Barcley is hangsúlyozta: „Egyértelmű, hogy tisztelegni fogunk a múlt előtt, de egyelőre még nem erősíthetjük meg pontosan, hogy ez a festést és a csapatnevet illetően mit fog majd jelenteni” – mondta a brit sportvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: