DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Formula-E

Tíz volt F1-es pilóta szereplésével indul a Formula-E szezon

A tavalyi sikeres szezon után október 24-én a pekingi ePrix-vel újra elstartol a Formula-E. A széria a 2015/16-os szezonban új erőforrással és motorbeszállítókkal, továbbfejlesztett versenyautókkal, összesen 11 futammal jelentkezik, ahol továbbra is 20 pilóta, köztük 10 volt Forma1-es versenyző áll rajthoz. A Formula-E futamait Magyarországon kizárólag a DIGI Sporton láthatják.

Egy évvel ezelőtt kétkedéssel és kíváncsisággal vegyes várakozás előzte meg a Formula-E, az első elektromos autóverseny-sorozat indulását, ahol a külsőre a Forma-1-ből ismerős versenyautók köröztek szinte hangtalanul a világvárosok központjaiban. A kezdeményezés azonban beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a környezetbarát és fenntartható autóverseny koncepciója elnyerte a szakma és a közönség tetszését is.

Formula-E



Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy olyan népszerű és ismert pilóták róják a köröket a világ nagyvárosainak utcáin, mint Nick Heidfeld, Bruno Senna vagy éppen a korábbi Forma-1-es világbajnok és Indianapolis 500 győztes Jacques Villeneuve. A 2015/16-os sorozatban 10 helyszínen 11 versenyt rendeznek, többek között Peking, Buenos Aries, Berlin, Moszka belvárosában, az évadzáró londoni hétvégén pedig két futam kerül lebonyolításra.

Az új szezonban is 10 csapat 20 versenyzője száll majd harcba a bajnoki címért, köztük egy hölgy, az IndyCar-sorozatban megismert Simona de Silvestro. Ott lesz még a mezőnyben a Forma-1-ben korábban megismert Jean-Eric Vergne, Nelson Piquet Jr., Vitantonio Liuzzi, és a DTM-futamgyőztes Antonio Félix da Costa is.

A Formula-E versenysorozat hivatalos közvetítője Magyarországon a DIGI Sport. Az előttünk álló idény során csatornáinkon a versenyhétvégék második szabadedzését, időmérő edzését és versenyét tűzzük képernyőre, kommentátoraink Godina Zsolt illetve Vidu Pál lesznek és Kőváry Barna szakkommentátorként mutatkozik be.

A szezon október 24-én, magyar idő szerint hajnal 04:25-kor rajtol a DIGI Sport 2-n a 2. szabadedzés élő közvetítésével. Magáról a Formula-E-ről pedig mindent megtudhatnak a nézők szezonnyitó magazinműsorunkból, amivel közvetlenül az első verseny élő közvetítése előtt jelentkezünk a DIGI Sport 1-en.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: