DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Formula-E

Formula-E teszt volt Magyarországon

Az Abt Formula-E csapata már félidőben jár új, saját autója elkészültével, melynek egyes elemeit nemrég Magyarországon is tesztelték - a csapatfőnök több meglepetés bejelentésére is készül.

A Formula-E 2015/2016-os szezonja még messze van (október 17-én kezdődik, és csakúgy, mint tavaly, Pekingben), a csapatok azonban már javában készülnek, hiszen ezúttal nem egyenautókkal és egyenmotorokkal állnak majd rajthoz, hanem szinte mindenki maga tervezi a hajtásláncot. Az Abt fő partnerével, a Schaefflerrel együttműködve teszi ezt, a cél pedig egyértelmű: ismét megpróbálni elcsípni a bajnoki címet, miután Lucas di Grassi egész szezonban harcban volt érte, de csak a harmadik helyen végzett.



„Pontosan a közepén vagyunk a felkészülési munkálatoknak” – idézte az Autosport Hans-Jürgen Abt csapatfőnököt. „Az új autónk, azt Abt Schaeffler FE01 június 11-én gördült először pályára, és azóta már többször is teszteltük Dél-Németországban, és Magyarországon. Daniel és Lucas (Abt és di Grassi, a csapat pilótái – a szerk.) is tesztelte már az új elemeket, és következő hetekben újabb gyakorlások várnak ránk.”

Abt kifejtette, hogy nagyon sok munka vár még rájuk a Formula-E második szezonja előtt, emellett számos kérdésben is döntést kell hozniuk a projekt jövőbeli irányát illetően. „Minden fontos partnerünk velünk maradt, és egy-két meglepetés bejelentése még várat magára. Akkor fogjuk elkezdeni az új dizájn fejlesztését, amikor mindenki előjött a kívánságaival – a legfontosabb ebben a pillanatban az, hogy az autónk gyors. Természetesen nagyon különleges pillanat, amikor egy autó megteszi első métereit, de azt is látjuk, mennyi munka van még előttünk” – tette hozzá a német csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: