DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
Formula-E

Szócsata a Formula-E vb-esélyesei közt

Az elektromos széria szezonzáróján még négyen nyerhetik meg az első bajnoki címet: a két brazil, Nelson Piquet Jr. és Lucas di Grassi nyilvánosan kritizálták egymást.

A londoni duplafutamos versenyhétvégén három F1-es múltú versenyző esélyes igazán a bajnoki címre: a tabellát Nelson Piqet Jr. vezeti 128 ponttal, őt Lucas di Grassi követi 111-gyel, Sebastian Buemi 105 egységnél tart. Halvány reményei a 82 egységgel rendelkező Nicolas Prostnak is vannak. A motorsportokban meglehetősen ritka jelenség, hogy az ellenfelek egymás becsmérlésével hangolódjanak az összecsapásra: ezúttal ez történt az első két helyen álló esélyesek között.

„Buemi csapattársa voltam 2007-ben (a GP2-ben), jókat harcoltunk a pályán, de azon kívül minden rendben volt” – beszélt di Grassi az egyik fő ellenfélről, aztán kitért a másikra: „Valójában szinte minden versenyző ismeri az illemet, leszámítva Nelsinhót. Ő faragatlan és ostobaságokat beszél. Többé-kevésbé azt csinálja, mint az apja, egy teljesen más szinten, de ugyanolyan a stílusa, vitákat vált ki, és ez az, amiért nagyon nehéz barátságban lenni vele a pályán kívül.”



Nem kellett sokat várni Piquet válaszára, aki társához hasonlóan nem finomkodott: „Sosem voltam Lucas barátja. Teljesen más emberek vagyunk, úgy gondolom, ez az oka, amiért nem vagyunk barátságban. Jóban vagyok egyes versenyzőkkel, némelyikkel még együtt is nyaralunk, mint Bruno Sennával, de néhány személyiség nem illik össze. Ez a helyzet velünk is. Talán az oka az, hogy amikor még mindketten a Renault juniorprogramjába tartoztunk, végül engem választottak versenyzőnek. Nem örülhetett ennek igazán.”

A jelenlegi viszályt azonban a Formula-E monacói versenye robbantotta ki, amikor di Grassi akadályozta őt a kvalifikáción. „Elsősorban ez borított ki engem. A sajtó pedig felhasználta, hogy újjáélessze az egész rivalizálás-sztorit. Hogy én túl sokat beszélek? Ő beszélt túl sokat, főleg Berlin után” – emlékeztetett a versenyre, amelyen a másik brazilt győztes helyről zárták ki. „Én a dolgom végzem, a munkám. Ki tudja, a bajnokság vége után talán kimondom, amit szükséges kimondanom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: