DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Sakon Yamamoto visszatér a világ élvonalába

Emlékszünk még Sakon Yamamotóra, a japán DJ-re és autóversenyzőre, aki háromszor is utat talált magának az F1-es mezőnybe? Most egy másik nagy sorozattal tér vissza, hogy egykori riválisai ellen is versenyezzen.

Yamamoto 24 évesen debütált a Formula-1-ben, amikor a szezon közepén a Super Aguri egyik autójába ülhetett be Franck Montagny helyén. A következő évben ugyanígy év közben a Spykernél, 2010-ben pedig a HRT-nél kapott ülést. Összesen 21 nagydíjon állt rajthoz sereghajtó csapatok színeiben, pontot nem szerzett, legjobb eredménye egy 12. hely 2007-ből Fujiból.

Dppi_00110016_148



A japán 2011-ben még kapcsolatba került a Virginnel, ám ezt követően néhány évre eltűnt az autóversenyzés nemzetközi porondjáról. A jövő hét végén azonban meglepő visszatérést tesz, egyúttal pedig újraegyesül Aguri Suzuki csapatával, hiszen az istállófőnök leszerződtette őt a Formula-E szezonjának utolsó, londoni fordulójára. Yamamoto idén kommentátorként dolgozott, és ennek keretében a sorozat Miamiban rendezett hétvégéje során már volt szerencséje kipróbálni az egyik autót.

Az Amlin Agurinak azért van szüksége egy új pilótára, mert az idény nagy részében velük versenyző Antonio Felix da Costa a június 27-28-i hétvégén elsőszámú sorozatában, a DTM-ben versenyez majd. A csapat autóját korábban vezette Katherine Legge és Takuma Sato is, de utóbbinak szintén ütközése lesz az IndyCarban.

„Örömmel jelenthetem be a rajongóim számára, hogy ott leszek a London ePrix mezőnyében az Amlin Agurival” - árulta el a 32 éves japán Twitteren, még mielőtt a csapat megerősítette volna.

Nem Yamamoto lesz azonban a Formula-E egyetlen újonca a duplafutamos szezonzárón. Mint azt megírtuk, Simona de Silvestro az Andrettivel mutatkozik majd be, emellett pedig Jarno Trulli csapatánál is kilátásban van egy versenyzőcsere, hiszen Vitantonio Liuzzinak szintén egyéb elfoglaltsága miatt kell majd távolt maradnia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: