DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Monaco: Négy ex-F1-es az első négy helyen

Volt Formula-1-es pilóták zárták az első négy helyen a Monte-Carlo ePrix kvalifikációját, melyet egy baleset miatt egy időre piros zászlóval meg kellett szakítani. Buemi második pole-ját szerezte.

A svájci Sebastien Buemi nyerte a Formula-E szezon hetedik fordulója, a Monte-Carlo ePrix időmérő edzését, ezzel az e.dams Renault hétből már negyedszer zár az élen egy kvalifikációt. Miután a pálya nagyobbrészt megegyezik a monacói F1-es aszfaltcsíkkal, a pályaismeret aranyat érhetett ezen az időmérőn, nem csoda tehát, hogy négy korábbi Formula-1-es pilóta végzett az első négy helyen.

Buemi magabiztosan, közel két tizeddel előzte meg a hétvégére bajnoki éllovasként érkező Lucas di Grassit, akit a Virgin F1-es csapatánál annak idején az ő helyét elfoglaló „utódja”, Jerome d’Ambrosio és Nelsinho Piquet követett. Jó napja volt a Dragon Racingnek, hiszen d’Ambrosio csapattársa, a Le Mans-győztes Loic Duval az ötödik lett, ám ő technikai okok miatt tízhelyes büntetést kap.

buemi_monacoe



Nem volt viszont jó napja a korábban az időmérőkön rendre jól szereplő Jean-Eric Vergne-nek, hiszen csak a 14. helyet szerezte meg, míg andrettis csapattársa, Scott Speed a 16. lett. A Trulli csapat hasonlóan gyengén szerepelt, a „főnök” a 15., míg Speed egykori F1-es csapattársa, Liuzzi a 17. lett. Az edzés negyedik szakaszát egy ízben piros zászlóval meg kellett szakítani, miután az egyébként jó körön lévő Antonio Felix da Costa az Uszodánál odacsapta az autóját, s ezzel kérdésessé vált az indulása.

Az edzés végeredménye:

pf_monacoedzeseredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: