Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 4. vasárnap
Formula-E

Le Mans-győztes húzónév a Formula-E-ben

A hétvégén folytatódó Formula-E-bajnokság Miamiban tartott fordulója előtt a Dragon Racing pilótát cserélt: a 2013-as Le Mans-i 24 órás győztese, Loic Duval váltja Oriol Serviát.

Ínséges hónapok után nem csak a Formula-1-ben dübörögnek fel a motorok, hanem mindenki kedvenc elektromos sorozata, a Formula-E is visszatér, első amerikai állomásával, Miamival. Mindössze néhány nap van hátra a versenyig, de a Dragon Racing úgy döntött, hogy pilótát cserél, méghozzá nem is akárkit hívott meg csapatába, Jerome d'Ambrosio mellé.

A floridai városban az a Loic Duval vezetheti a csapat autóját, aki 2013-ban az Le Mans-i 24 órás győzelemig jutott Allan McNish-sel és Tom Kristensennel kiegészülve, a trió év végén pedig a bajnoki címet is bezsebelte az Audinak. Duval mindössze az első edzésen ülhet a volán mögé Miamiban, de a formaautózás nem ismeretlen számára, hiszen 2009-ben sikerült megnyernie a japán Formula Nippon bajnokságot.Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: