DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Formula-E

Formula-E: Buemi nyitott az élen Buenos Airesben

Az előző, uruguayi futam győztese, Sebastien Buemi kezdte a legjobban a Formula-E 2014/15 ös évadának negyedik versenyhétvégéjét, amelyet az argentin fővárosban kialakított utcai pályán rendeznek.

Buenos Aires igencsak forgalmas város lett így január elején az autósport világa számára, hiszen amíg az egy hete innen startoló Dakar Rali mezőnye vissza nem ér a célba, az elektromos formaautós sorozat mezőnyét is vendégül látják a kilencfordulós szezon negyedik állomásaként.

Dppi_03414003_063



Az egynapos versenyhétvégét szokás szerint az első, 45 perces szabadedzéssel kezdte a 10 csapat 20 pilótája, amely során Sebastien Buemi autózta a legjobb időt. Az e.dams pilótája komoly kört rakott össze, hiszen csak a tabellát vezető Lucas di Grassi tudott egy másodpercen belülre kerülni hozzá képest. Az őket üldöző Daniel Abt, Karun Chandhok és Nicolas Prost már tisztes távolságban vannak.

Az uruguayi hétvége meglepetésembere, Jean-Eric Vergne ezúttal a középmezőnyben, a 11. helyen kezdett, mialatt szintén neves csapattársa, a sorozatba frissen érkező Marco Andretti próbált megismerkedni a számára új technikával apja istállójában. A szezon során már szintén futamot nyerő Sam Bird a 12. helyen nyitotta a hétvégét.

Az első szabadedzés végeredménye:

EasyCapture1

 

A nap további programja magyar idő szerint:

14:30-15:00 - második edzés

16:00-17:00 - időmérő

20:00-21:00 - verseny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: