DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 4. csütörtök
Formula-E

Andrettinek gőze sincs, milyen a Formula-E

Esélyt latolgattak a mai verseny előtt a Formula-E pilótái: a bajnoki címért harcoló Buemi győzni akar, Piquet még sokat tanulna, az újonc Andrettinek elképzelése sincs, mire számítson.

Senna, Prost, Piquet és Andretti – jól csengő nevekből a Formula-E aktuális szezonjának negyedik, közép-európai idő szerint 20 órakor induló versenyén sem lesz hiány. A bajnokság főszereplői azonban eddig nem közülük kerülnek ki: a tabellát 58 pontjával Lucas di Grassi vezeti, 40 ponttal rendelkezik Sebastien Buemi és Sam Bird. Ők hárman nyerték az eddigi futamokat, a legutóbbit Buemi, aki újra legyőzné brazil riválisát.

„A bajnokság hosszú, ezért a cél egyértelműen az lesz, hogy pontot szerezzek minden versenyen” – mondta az e.dams csapat pilótája az argentin verseny sajtótájékoztatóján. „Versenyről versenyre koncentrálok, és próbálok nyerni. Itt mindenki gyors lesz, de nekünk jó az autónk, jó a csapat is, ezért magabiztos vagyok, hogy mi is azok leszünk.”



Uruguayban Nelson Piquet Jr. végzett Buemi mögött a második helyen. A 29 éves brazil kiemelte, Buenos Airesben milyen nagy motorsport iránti rajongással találkozott. „Nagy rivalizálás van az argentinok és brazilok között, de jó dolog, hogy ilyen közel lehetek az otthonomhoz. Fantasztikus, mennyi rajongó van a városban, a motorsport nagyon népszerű erre, talán a futballhoz lehet hasonlítani” – mondta Piqet, aki eddigi teljesítményét is értékelte. „Az utolsó két versenyünk nagyon jól ment, habár Malajziában nem értünk célba. Azt mutatja, hogy nagyon gyorsak vagyunk, és továbbra is tanulunk. A bajnokság nagyon fontos szakaszában járunk, ahol minden versenyen pontot kell szereznünk, ha az élen akarunk küzdeni.”

Másféle elvárásokkal érkezik Marco Andretti, aki a családi csapat színeiben most mutatkozik be a kategóriában. „A tény, hogy az Indycar holtszezonjában versenyezhetek, igen vonzó volt számomra. Nem számít, hogy mit, én elvezetem. Nem igazán tudom, mire számítsak, de ez az érdekes benne. Nem vagyok biztos, mivel fogom szembe találni magam” – mondta a motorsport.com-nak a 27 esztendős amerikai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: