DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F2/F3

Női versenyző tart az F2-be

Sophia Flörsch, a 23 éves német versenyző az egyetlen, aki nőként pontot tudott szerezni az F3-as sorozatban. Flörsch úgy érzi, készen áll a következő lépcsőfok megugrására.

Az a bizonyos következő lépcsőfok pedig a Formula 2, ami már az F1 előszobájának tekinthető.

Sophia Flörsch 2023 óta az Alpine támogatását élvezi, abban az esetben pedig, ha előre tudna lépni az F2-be, Tatiana Calderon után ő lenne második női F2-ben szereplő versenyző.



Calderon egyébként nem szerzett pontot az F2-ben, 2022 végén pedig többek között a nem elégséges támogatói háttér hiánya miatt feladni kényszerült az F2-es karrierjét.

„Nagyon sok srác ellen versenyeztem korábban, akik most az F2-ben szerepelnek. Gyakorlatilag velük nőttem fel a gokart pályákon és az F4-ben. Úgy érzem, készen állok. Nagyon sok edzésmunkát végeztem azért, hogy fizikálisan is rendben legyek” – mondta Sophia Flörsch.

„Számos fiatal versenyző van, aki az F3-ba és az F2-be akar kerülni – sokkal többen vannak, mint az elérhető ülések száma. A szerencse is szerepet játszik abban, hogy éppen van-e versenyzői ülésed vagy sem.”

„Ahhoz, hogy az F2-ben versenyezzen valaki, sok pénz szükséges. Természetesen az, hogy van mögöttem egy csapat, aki támogatást nyújt, nagyon nagy segítség. Majd meglátjuk, hogy képesek leszek-e megtenni a következő lépést vagy sem.”

„Én tovább dolgozom, mindent megteszek, a többit pedig a menedzsment csapatomra, a partnerekre és a szponzorokra bízom. Majd kiderül, hogy összejön-e az F2-es szereplés, természetesen az a célom, hogy ez megvalósuljon” – tette hozzá Flörsch.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: