DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 28. hétfő
F1

Káromkodott a sajtótájékoztatón, bajban lehet Leclerc

Elmondása szerint nem törődött Norrisszal Charles Leclerc a futam azon pillanatában, amikor majdnem falba rakta az autót, csak a mentés volt a cél. A monacói egy trágár szót is elejtett.

A harmadik helyen zárta Charles Leclerc a Mexikóvárosi Nagydíjat, miután sokáig a második pozícióban haladt az élen záró csapattársa, Carlos Sainz mögött, Lando Norris azonban nem sokkal a vége előtt átvette tőle a második helyet. A Ferrari pilótájának volt egy meleg helyzete az utolsó kanyarból kifele jövet, amikor a mclarenes üldözte: Leclerc alatt többször is megingott az autó, azonban sikerült megmentenie a helyzetet és nem végezte a falban. Erről a pillanatról beszélt a futam utáni sajtótájékoztatón.

„Nem tudom, milyen arcot vágtam közben, de elég stresszesen nézhetett ki. Amikor eldobtam… Tudtam, hogy mindent tökéletesen kell csinálnom. Lando nagyon gyors volt akkor. Mindent megtettem annak érdekében, hogy túlmelegítse a gumijait, és hogy a lehető legtöbb ideig magam mögött tudjam tartani” – nyilatkozta Leclerc.



„Megpróbáltam a lehető legjobb kanyarkijáratot venni, láttam, hogy nagyon közel volt hozzám abban a kanyarban. Elvesztettem az autó hátulját, és abban a pillanatban megfeledkezel Landóról, csak azt reméled, hogy meg tudod menteni. Volt egy kis túlkormányzottságom, aztán azt sikerült visszahoznom, majd volt egy túlkormányzott pillanatom a másik oldalról is, és mondtam magamban, b***ki…” – mondta ki véletlenül a monacói az angol F-betűs szót.

Még a Szingapúri Nagydíj hétvégéjén kezdődött a nagy port kavaró botrány, amikor Max Verstappent egy trágár szó használata miatt büntették meg a sajtótájékoztató után. A hollandnak az ítélet szerint némi közérdekű munkát kell majd végeznie. Leclerc most az általa használt kifejezés miatt szintén könnyen bajba kerülhet, erre pedig azonnal rá is jött a szó kimondása után.

„Bocsánat! Jaj, ne… Jaj, neee… Nem akarok csatlakozni Maxhoz” – mondta viccesen Leclerc, majd így zárta értékelését: „Utána már csak próbáltam elvinni az autót a célvonalig és megszerezni azt a harmadik helyet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: