DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 28. hétfő
F1

„Tudtam, mire számíthatok Maxtól” – Norris felkészült a Verstappen elleni csatára

Folytatódott az Austinban látott kemény versenyzés az egyéni bajnokság vezetőitől – ezúttal Verstappent büntették, így a McLaren britje közelebb került hozzá a tabellán.

A harmadik helyről indut a Mexikóvárosi Nagydíjon Lando Norris, aki végül a dobogó második fokára ért fel egy izgalmas versenyt követően. A brit a futam elején csatázott keményen Max Verstappennel, akit végül kétszer is tíz másodperces büntetéssel sújtottak – egyszer a brit leszorításáért, egyszer pedig pályán kívüli előnyszerzésért.

Az egyéni bajnokságot vezető két pilóta kemény csatározása következtében Charles Leclerc eléjük került, így Norris Verstappen büntetésekkel tűzdelt kerékcseréjét követően a monacói mögött, a harmadik helyen találta magát. A verseny végéhez közeledve támadótávolságon belülre került a Ferrari versenyzőjéhez, ám Leclerc alatt megcsúszott az SF-24-es, így Norris könnyedén megszerezte tőle az ezüstérmes helyezést.



A leintést követően így értékelt a brit: „Nagyon kemény verseny volt, az első körökben azért küzdöttem, hogy nehogy ütközzek, vagy kiessek a futamból… Carlos remekül vezetett, gratulálok neki és a Ferrarinak is. Nagyon gyorsak voltak, igyekeztem a legtöbbet kihozni én is az autónkból. A szurkolóknak is köszönöm, igazán kellemes légkört teremtettek.”

A Verstappennel vívott csatáját így értékelte Norris: „Tudtam, mire számíthatok tőle – nem akartam ezt gondolni róla, hiszen tisztelem Maxet, mint pilótát. Azonban felkészültem egy ilyen forgatókönyvre is, véleményem szerint ez nem volt tiszta versenyzés – de sikerült elkerülnöm azt, hogy ütközzünk, utána pedig élvezhető versenyem volt.”

Arról pedig, hogy mennyi esélye van megnyerni az egyéni bajnokságot, pozitívan nyilatkozott: „Leszegett fejjel megyek tovább. Igyekszem a legjobbat kihozni magamból, csapatként remek munkát végzünk, a futam végére talán a leggyorsabbak is voltunk. Magunkra koncentrálunk, ez a legtöbb, amit tehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: