DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 26. szombat
F1

Horner megerősítette: Tsunoda Red Bullt tesztelhet

Christian Horner szerint arról már régebben megállapodtak, hogy Abu Dhabiban Red Bullt vezethet a japán. A Hondával is megbeszélték.

Yuki Tsunoda végre megkaphatja a régóta várt lehetőséget, és beülhet egy aktuális F1-es Red Bullba – ezt Christian Horner csapatfőnök erősítette meg azzal, hogy a japán dolgozhat a csapattal a szezont követő teszten Abu Dhabiban.

Sok szó esett már arról, hogy bár Tsunoda már négy éve F1-es pilóta a Red Bull „testvércsapatánál”, még egyszer sem kapott lehetőséget arra, hogy egy Red Bull volánja mögé üljön, és megmutassa, mire képes az aktuális gépekkel.

Ez vezetett oda, hogy a Honda Racing Corporation vezérigazgatója, Koji Watanabe nemrégiben lobbizott a Red Bullnál, hogy adjanak esélyt Tsunodának.

Watanabe elmondta, hogy a Honda célja, hogy Tsunoda „biztosítson magának egy helyet a Red Bull Racingnél”. A japán ott van az esélyesek között arra, hogy a következő szezonban Sergio Perez helyére kerüljön, még akkor is, ha Horner továbbra is azt hangoztatja, hogy a mexikói szerződést kapott.

f1-tsunoda



„Yuki a juniorcsapat tagja, és ezt már megbeszéltük a Hondával” – mondta Horner.

„Az év korábbi részében, Goodwoodban, a Sebességfestiválon már autóba ülhetett, de az elég váratlanul jött, és ő lett az első pilóta, aki nyitott sisakban, védőszemüvegben vezetett egy jelenlegi F1-es autót.”

„A szezon lezárása után a gumiteszten kipróbálhatja az autót, erről már jó ideje megállapodtunk. Jó lehetőség lesz ez a tesztre, és arra, hogy együtt dolgozzon a Red Bull mérnökeivel, valamint hogy megnézzük, hogyan teljesít az autóban” – jelentette ki a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: