DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 20. vasárnap
F1

„Szoros csatára számítok az élen, szeretnék beleszólni” – Piastri

Nagyot küzdött a sprintfutamon, az időmérőt pedig az ötödik helyen zárta az ausztrál – bár szerencsétlenül indult a hétvégéje Austinban, szeretne vasárnap a mezőny elején végezni.

Az ötödik rajtkockát szerezte meg az USA Nagydíj szombati időmérőjén Oscar Piastri: az ausztrál a pénteki sprintidőmérőn egy rosszul sikerült körrel mindössze a 16. rajtkockát szerezte meg a szombati sprintfutamra, ahol a tizedik helyig ért fel, egy öt másodperces büntetés bezsebelésével együtt.

A gyengélkedő teljesítményéről így nyilatkozott Piastri az F1TV kamerái előtt a szombati kvalifikációt követően: „Nagyjából egész hétvégén szenvedtem, nem éreztem magam komfortosan az autóban. Az időmérő sem volt a legkönnyebb, de az ötödik hely nem a legrosszabb pozíció a holnapi rajthoz. A sprinten a tempónk bizakodásra adott okot, főként tiszta levegőn – meglátjuk, mit tudunk kihozni belőle.”



Arra a kérdésre, hogy a versenytempó segíthet-e a vasárnapi küzdelemben annak ellenére, hogy a hétvége eddigi részében nem volt annyira magabiztos a teljesítménye, így felelt: „Szerintem igen, de nehéz megjósolni, hiszen a Ferrarik is elképesztően gyorsak voltak ma, és Max is jó tempót mutatott – szoros csatára számítok az élen. Jó lenne, ha én is bele tudnék szólni ebbe a küzdelembe.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: