DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 20. vasárnap
F1

„Sokkal erősebb pozícióból is rajtolhatnánk” – Perez csalódott az elszalasztott lehetőség miatt

Bár a sprintidőmérőn ismét a vártnál korábban távozott, a szombati kvalifikáción elmondása szerint az első ötben végezhetett volna – a Red Bull mexikói pilótája jobb eredményt várt a Q3-ban.

Gyenge hétvégekezdést láthattunk Sergio Pereztől Austinban: a pénteki sprintidőmérőn tizenegyedikként távozott az SQ2-ből, a szombati sprintversenyen pedig a kilencedik helyre tudott felzárkózni. A szombati kvalifikáción bár a Q3-ba ezúttal bejutott, a sárga zászlóval záruló felvonást tizedikként zárta, így ebből a rajtkockából várhatja a lámpák kialvását a vasárnapi megmérettetésen.

A kvalifikációt követően így értékelt a mexikói az F1TV kamerái előtt: „Sajnálatos volt, hiszen sokkal jobb eredménnyel is zárhattunk volna – az utolsó körömön tudtam gyorsulni, rengeteget tanultunk az abroncsokról a mai napon. Sok maradt az utolsó nekifutásomban, sajnos nem úgy alakult a Q3, ahogy nekünk ideális lett volna. A Q2-ben ötödikként zártam: mindent összeadva jóval erősebb pozícióból is rajtolhatnánk a futamon.”



„Trükkös versenyre számítok, sokan lesznek előttem. Gyorsan túl kell hámoznom magam rajtuk – csak így kerülhetünk előnyösebb helyzetbe. Szeretnék minél korábban támadni” – fogalmazott arról Perez, hogy milyen stratégiával vág neki az USA Nagydíjnak.

Legutóbb a Kínai Nagydíjon láthattuk a dobogón a mexikóit, ekkor a pódium harmadik fokán ünnepelhetett – szerinte Austinban nehéz lesz ismét az első háromban zárnia: „A tizedik helyről indulok, és nagyon gyors autók lesznek előttem, így nem biztos, hogy sikerülni fog. Igaz, sosem lehet tudni, ám abban biztos vagyok, hogy nagyon hosszú verseny vár ránk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: