DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 20. vasárnap
F1

„Szerencsés vagyok, Carlos és Max jobb körön voltak” – Norris

A McLaren britje szerezte a vasárnapi futam pole-pozícióját, ám ebben Russell bukása is közrejátszott: Norris bár szerencsésnek vallotta magát, a versenyen szeretné kihasználni a lehetőséget.

Izgalmas végjátékot hozott az USA Nagydíj időmérő edzése, ám végül George Russell balesete döntötte el a vasárnapi verseny rajtrácsát – a brit a Q3 utolsó másodperceiben a hármas szektorban dobta el a W15-öst, ezzel sárga zászlót idézve elő. Az első nekifutásra teljesített köridők ezzel nem javultak, így Lando Norris szerezte meg a vasárnapi nagydíj pole-pozícióját – a végjátszmában nála erősebben indító Max Verstappen a második helyről, Carlos Sainz pedig harmadikként várhatja a lámpák kialvását.



A leintést követően így nyilatkozott Norris a Q3-ban egyetlen befejezett gyorsköréről: „Gyönyörű volt, nem lett volna erősebb a második próbálkozásom – az az érzés volt, amikor egyszerűen tudod, hogy nem lesz annál jobb időd. Mindent beleadtam, bár ezen a hétvégén nem igazán találtuk a formánkat: a Ferrarik és a Red Bullok is gyorsabbak voltak. Valamit tennem kellett a szituáció ellen, és most sikerült. Jó helyzetben vagyunk a holnapi futam előtt.”

Arra a kérdésre, hogy nehéz-e egy intenzív sprintfutam után egy időmérőt is teljesíteni, így felelt: „Igen, főként ezen a pályán, mivel nagyon gyors. Izgalmas, hiszen buckás és nagy sebességű, főként az első szektor – mindig mosolygásra ad okot, főként akkor, ha leggyorsabbként tud az ember végigmenni rajta. Összességében azonban kemény napunk és hétvégénk volt, mindent megtettünk a mostani eredményért. Talán nem a mienk volt a leggyorsabb autó, hiszen Carlos és Max is jó körön voltak, így szerencsésen zártam.”

A vasárnapi megmérettetésre bár módosítottak az autón, a javulás még nem garantált: „Változtattunk néhány dolgot az autón, ami remélhetőleg javít a versenytempónkon, de holnap választ kapunk arra, hogy valóban megfelelőek-e. Mindkét autóval jó munkát végeztünk, de holnap igazán kemény versenyre számítok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: