DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 20. vasárnap
F1

„Azt kerestem az autóban, ami nincs benne” – Russell frusztrált a bukását követően

Bár működni látszott a Mercedes fejlesztése az austini hétvégére, a szombati napot kiábrándítóan zárták: Russell a Q3-as bukását épségben megúszta, ám az újítások egy részét elvesztette.

Amilyen pozitívan indult George Russell hétvégéje a pénteki napon Austinban, olyan csalódáskeltő végkimenetele lett a szombati felvonásnak: a sprintkvalifikáción a második rajtkockát szerezte meg, ám a sprintfutamon mindössze ötödikként zárt. A szombati kvalifikáción a Q1-ben távozó csapattársával ellentétben eljutott a harmadik felvonásig, ám az utolsó percekben a harmadik szektorban hibázott, és összetörte a W15-öst. Mivel első gyorsköre a hatodik rajtkockára volt elég, így az USA Nagydíj rajtját ebből a pozícióból várhatja.



Az F1TV stábjával készült interjújában, illetve a SkySports kérdéseire válaszolva így összegezte hullámzó napjait Russell: „Nehéz hétvégénk van, hiszen tegnap én és Lewis is harcban voltunk a pole-pozícióért – ma pedig Lewis távozott a Q1-ben, én pedig a Q3 elején hat tizedre voltam az első helyzettől.”

„A gyorsköröm remekül alakult, egy ponton öt tizedet sikerült lefaragnom – azonban a hármas szektorban hibáztam, majd kicsúsztam. Ez nagyon csalódáskeltő a csapat szempontjából, hiszen keményen megdolgoztak a fejlesztésekért. Túlerőltettem, azt kerestem az autóban, ami nincs benne, és megfizettem az árát. Frusztráló ez a végkimenetel.”

„Amikor befordultam a 12-es kanyarba és elindult alattam az autó, nagyon meglepett – sajnálom az autóban keletkezett kárt, és azt, amennyi munkát ismét bele kell fektetnie a szerelőinknek éjszaka” – fogalmazott a brit.

A W15-ös rejtélyei

Arra a kérdésre, hogy van-e annyi pótalkatrészük a módosított verziókból, hogy teljesen rekonstruálni tudják a fejlesztésekkel dúsított Mercedest, így felelt Russell: „Nincs, egyáltalán nincs. Lewis kedvesen felajánlotta az övéit nekem, de ezzel nem fogunk kockáztatni. Szomorú, hogy visszaesett a tempónk, de mindenki a határon autózik és próbál az első sorba kerülni, jó eredményeket elérni. Tegnap ezt elértük, ám ma ennek az ellentétje játszódik le.”

„Folyamatosan az történik, hogy ha sikerül az arany középutat megtalálnunk az autóval, pole-pozíciókat és futamgyőzelmeket is tudunk szerezni. Ha viszont ezt nem találjuk meg, sehol sem tartunk” – osztotta meg Russell az idei hullámzó teljesítményükkel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: