DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Ricciardo belement a szingapúri titkolózásba

A VCARB vezérigazgatója elárulta, hogy Daniel Ricciardo tudott róla, hogy a Szingapúri Nagydíj lesz az utolsó versenye az F1-ben, viszont nem szeretett volna előtte hivatalos bejelentést.

Furcsára, leginkább semmilyenre sikeredett Daniel Ricciardo újabb, ezúttal talán végleges búcsúja a Formula-1-től. A Visa Cash App RB pilótájának menesztését a Szingapúri Nagydíj után jelentette be csapata, viszont már a verseny hétvégéjén nyílt titoknak tűnt mind a közvetítés, mind az interjúk alapján, hogy Ricciardo tudja: ez lesz az utolsó szereplése.

Többen kifogásolták, hogy nem köszöntek el rendesen az ausztrál versenyzőtől, az istálló vezérigazgatója, Peter Bayer azonban a német Sky-nak elmondta, hogy a 35 éves versenyző tisztában volt távozásának tényével, és együtt döntött úgy a VCARB-bal, hogy nem jelentik be azt.

„Én a reklám, a kommunikáció és a marketing oldaláról közelítem meg a dolgot. Talán máshogy is megszervezhettük volna. A búcsú is más lett volna, ha a szezon végéig versenyezhetett volna. Nekünk csapatként fontos, hogy egyenesen és nyíltan kommunikáltunk Daniellel” – szögezte le a vezérigazgató.



„A verseny előtti szerdán is beszéltünk vele, és azt mondta, hogy »Nem, csináljuk tovább«. Aztán a futam előtt vasárnap, szingapúri idő szerint hajnali kettőkor megint beszéltünk vele, és azt mondta, hogy »Nem, én csak a futamot akarom teljesíteni. Akik fontosak nekem, azok tudják.«, a többieknek pedig csinálhattunk volna nagy tűzijátékot, de mi nem ezt akartuk.”

„Számunkra leginkább a versenyző kívánsága volt a döntő faktor. Amint mondtam, lehetett volna másképp is, de neki szerintem így volt a jó. Tegnapelőtt beszéltünk vele telefonon, boldog, jól érzi magát. Megbékélt a dologgal. Elégedett azzal, ahogy a dolgok alakultak” – árulta el Bayer.

Laurent Mekies, a VCARB csapatfőnöke is megerősítette, hogy Ricciardo tudott a menesztés tényéről utolsó versenye előtt, de együtt határozott úgy a csapattal, hogy nem jelentik be.

„A válasz igen, frusztráló volt, és igen, igazad van, nem volt ideális úgy teljesíteni a hétvégét, ahogy. Elsősorban neki, de professzionális és személyes szempontból, valamint a körülötte lévő csapat szempontjából sem.”

„Daniel tudott róla. Beszéltünk róla a hétvége előtt. Több okból kifolyólag döntöttünk úgy együtt, hogy nem jelentjük be a hétvége előtt. Azután el kellett fogadnunk a dolgot. Utólag lehet, hogy máshogy kezeltük volna a helyzetet. De ez egy olyan dolog volt, amit mi, a csapat, valamint a pilóták együtt döntöttünk el, hogy így fogjuk csinálni” – mondta Mekies.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: