DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Verstappen tovább folytatja a tiltakozást

A holland szerint nincs változás és fejlemény káromkodásügyben: az F1-es USA Nagydíjon is külön saját sajtótájékoztatókat tarthat a világbajnok.

Nagy port kavart az őszi szünetet megelőző Formula-1-es Szingapúri Nagydíjon, hogy Max Verstappent közhasznú munkára büntették, amiért a csütörtöki sajtótájékoztatón az „el volt b*szódva” jelzővel illette az autóját.

A Red Bull pilótája a szankcióra és az egész ügyre adott válaszreakciója pedig az volt, hogy az időmérő és a futam utáni hivatalos sajtótájékoztatón is csak párszavas válaszokat adott, helyette külön saját médiabeszélgetést tartott tiltakozásul.

Austinba megérkezve Verstappen meg is kapta a kérdést, hogy az F1-es USA Nagydíjon is folytatja-e mindezt: „Nem hallottam semmit az FIA-tól, szóval számomra nincs igazán változás” – felelte röviden a címvédő, aki arra a kérdésre, hogy pontosan mire vonatkozik ez és továbbra is külön sajtótájékoztatókat fog-e tartani, hozzátette: „Magával a helyzettel. Úgy értem, így kevesebbet is kell beszélnem, szóval rendben van ez számomra.”

f1-verstappen-redbull-austin-day0



A világbajnoki éllovas jelezte: bármikor nyitott a beszélgetésre Mohammed ben Sulayem FIA-elnökkel, aki épp a szingapúri ügy előtt beszélt arról, hogy szerinte kevesebbet kellene káromkodniuk az F1-es pilótáknak.

„Végső soron mindenkinek megvan a maga véleménye, de meglehetősen világos, ahogy azt már elmondtam, hogy ez ostobaság volt. Mindig nyitott vagyok a beszélgetés, de ami engem illet, jelenleg nem én vagyok az, akinek lépnie kell ennek kapcsán. Csak élem az életemet és folytatom, semmi sem változik.”

Arra a felvetésre, hogy szerinte az FIA a semmit fújta-e fel a káromkodásüggyel, Verstappen így reflektált: „Igen, de általánosságban ilyen a világ, amiben élünk, nem igaz? Sok mindennel ez a helyzet. Ebben a konkrét esetben szerintem ez teljesen szükségtelen.”

„Természetesen tudom, hogy nem lehet káromkodni, de ez inkább a sértegetésekre vonatkozik, és akkor látod a kommenteket, hogy nem akarják, hogy a gyerekek ezt lássák. Nos, amikor én öt éves voltam, amúgy sem néztem soha sajtótájékoztatókat. Az iskolában ennél csúnyább dolgokat is mondasz, egyszerűen ilyen az élet.”

„Ha példát akarsz statuálni, akkor persze, csináld, de nem hiszem, hogy nagy ügyet kellene csinálni ebből. Csak élni akarom az életemet, és ha nem értek egyet valamivel, akkor azt kimondom. Ennyi.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: