DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 17. csütörtök
F1

Marko: Max fejben erősebb Norrisnál

Dr. Helmut Marko magabiztos: szerinte Verstappen erősségei és Norris gyengeségei miatt a holland meg tudja védeni a vb-címét.

Dr. Helmut Marko szerint Max Verstappen mentális ereje, a McLaren elkésett döntése Lando Norris egyértelmű támogatásáról, valamint az RB20-as Austinba érkező fejlesztése is abba az irányba mutat, hogy a Red Bull magabiztos lehet az egyéni világbajnoki cím szempontjából.

Az osztrák abban bízik, hogy erre a hétvégére kijavítják az autó viselkedési problémáit, és elegendő lesz majd Verstappen 52 pontos előnye.

„Van egy bizonyos felfelé ívelő tendencia számunkra. De be kell vallanom: ugyanazokkal a problémákkal küzdünk, mint a Ferrari és a Mercedes az utóbbi időben. Néha működik az autó, aztán meg nem, bár nem tudjuk, miért” – mondta Marko az OE24-nek.

f1-verstappen-norris



„A McLaren folyamatosan gyors, de valószínűleg túl sokáig vártak azzal, hogy egyértelmű döntést hozzanak Norrisról. Ennek eredményeként még mindig messze le van maradva Max mögött. Most reméljük, hogy olyan autónk van, amelyben Verstappen magabiztosabb. A mérnökeink új alkatrészekkel rendelkeznek, és optimisták.”

De amikor megkérdezték, miért érzi úgy, hogy Verstappen legyőzi majd Norrist, Marko a két pilóta közötti mentális különbséggel válaszolt.

„Mert mentálisan és versenyzőként Max a legjobb” – mondta. 

„Norris a versenyek elején gyenge, és mentálisan sem ő a legerősebb, hallottam, hogy a versenynapokon rituálékat kell elvégeznie, hogy teljesíteni tudjon. A nyomás minden futammal nő, mert valójában minden alkalommal nyernie kell, hogy utolérje. Maxnak könnyebb védekezni, és Austin, valamint jövő héten Mexikó révén most két olyan pálya következik, ami nagyon fekszik neki.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: