DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 15. kedd
F1

Lawsonnak már tavaly megmondta a Red Bull, hogy idén F1-es ülést kap

Liam Lawson szerint mindig is az volt a Red Bull terve, hogy az idei év során valamikor pilótát cserél, és lehetőséget ad az új-zélandinak.

Ezzel az ígérettel kezdte a szezont: Liam Lawson az F1 Nation podcastben elmondta, hogy már akkor megígérte neki a Red Bull, hogy idén F1-es ülést kap, amikor tavaly Daniel Ricciardónak adta azt a bizonyos autót.

Amikor Ricciardo a 2023-as Holland Nagydíjon eltörte a kezét, Lawson öt versenyhétvégén keresztül helyettesítette. Jól teljesített, pontokat szerzett Szingapúrban, és felvette a kesztyűt Yuki Tsunodával – de a Red Bull végül Ricciardónak adta az ülést 2024-re. Ám mint kiderült, Lawson már akkor tudta, hogy az energiaitalosok valakit ki fognak tenni a kedvéért év közben.

„Az ötlet, hogy beugorjak, olyasmi, amit Christian Horner mondott nekem egy évvel ezelőtt” – mondta Lawson Tom Clarksonnak és Damon Hillnek.

f1-lawson-redbull-vcarb



„Amikor kiszálltam az autóból, ez volt az egyik dolog, amit mondott nekem: 'A szavamat adom. Alapvetően jövőre valamikor a versenyülésben fogsz ülni.' Szóval mindig is tudtam, hogy ez volt a szándék, és már beszéltünk róla. De mint tudjátok, az F1 egy hullámvasút, és minden hétvégén változnak a dolgok.”

„Egyik percben nagyon jól néz ki, aztán meg nem jól, és minden attól függ, hogy a srácok valójában hogy mennek. Hogy őszinte legyek, ez egy kicsit borzalmas, mert valahogy ott ülsz, és azon gondolkodsz, hogy milyen esélyeid vannak autóba ülni, és ez teljesen attól függ, hogy az éppen aktuálisan vezető srácok hogyan teljesítenek. Nem akarod, hogy valakinek a bukása legyen a te utad, de ahhoz, hogy én vezethessek, valakinek el kell mennie, nyilvánvalóan.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: