DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 13. vasárnap
F1

Verstappen: Nem érdekel, mások mit mondanak

Max Verstappen szerint a Red Bullt kritizáló embereknek a saját csapatukra kéne koncentrálniuk a bikások helyett. A holland azt is elmondta, hogy nem aggódik Lando Norris felzárkózásától.

Amikor nyáron a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szigorított a szabálykönyv aszimmetrikus fékrendszerről szóló részén, több helyről – köztük Zak Browntól, a McLaren vezérigazgatójától – olyan spekulációkat lehetett hallani, miszerint a változtatás a Red Bull fékjei miatt következett be. Ezt a találgatást tagadta az FIA, most pedig a bikások világbajnoka, Max Verstappen beszélt arról, mit gondol a többi csapat kritikájáról a bikásokkal szemben.

„Mindig különféle dolgokkal állnak elő az emberek. Bizarrnak találom, hogy jutnak eszükbe ilyenek, de ez van” – idézi a Motorsport szaklap a hollandot. „Ez része a játéknak, de általában figyelmen kívül hagyom. Már tíz éve vagyok az F1-ben, és nem pazarlom az időmet ilyen történetekre. Szinte nem is olvasok semmit az F1-ről. Persze, néha látok dolgokat, és valaki megkérdezi tőlem, hogy hallottam-e, ez meg ez az ember miket mondott. De mindig azt mondom, hogy az emberek azt hisznek, amit akarnak, én nem pazarlom az energiámat erre. Nem érdekel, mások mit mondanak.”



„Azoknak az embereknek, akik ilyesmiket mondanak, a saját csapatukra kéne fókuszálniuk. Ez nem kifejezetten Zak Brown ellen szól, mindenkire vonatkozik. Mindenkinek saját magára kéne koncentrálnia, én is ezt teszem” – jelentette ki a Red Bull-os.

Felrebbentek olyan pletykák is, miszerint a Red Bull teljesítménybeli visszaesése is a megváltoztatott szabálynak köszönhető, és emiatt kezdtek el a riválisok, legfőképpen a McLaren és Lando Norris közeledni Verstappenre. A holland pilóta azonban nem aggódik amiatt, hogy vajon elég lesz-e az 52 pontos előnye a szezon végéig a brittel szemben, és nem számít a 2021-es szoros szezonfinálé megismétlésére.

„Jelenleg négy csapat van az élmezőnyben, míg akkoriban mindig ugyanaz a két ember volt az élen. 2021 volt az első világbajnoki címem, szóval az nagyon más volt. Most már sokkal nyugodtabb vagyok. Természetesen nyerni akarok, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megőrizzem az előnyömet. De az érzés nagyon más 2021-hez képest” – mondta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: