DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Rosberg: Ne legyen PSG az Aston!

Nico Rosberg figyelmeztet: a nagy igazolások nem jelentenek garanciát, és ez még Adrian Newey megszerzésére is igaz.

Nico Rosberg szerint a nagy nevek leigazolásától még nem lesz jó csapat az Aston Martin. 2016 F1-es világbajnoka úgy véli, hogy bár sok nagy technikai gurut és egyéb szakembert szerzett meg Lawrence Stroll, de sem ezek az igazolások, sem Adrian Newey szerződtetése nem jelentenek garanciát a sikerre.

Mint mondta, a különböző alkotóelemeket jól működő gépezetté kell gyúrni, és sokszor láttuk akár más sportágakban is, hogy ez nem működik automatikusan.

newey-aston-martin



„Nézd meg a PSG-t a futballban. Nekik ott volt Messi, Neymar és Mbappé, a világ három legjobb játékosa egyszerre. Soha nem nyerték meg a Bajnokok Ligáját... nagyszerű, ha a legjobb zsenik és menedzserek vannak a fedélzeten, de ettől még együtt kell működniük, mert csak akkor vagy olyan jó, ha mindenki együtt dolgozik” – mondta Rosberg a Sky Sportsnak.

Adrian Newey 2025 márciusában érkezik Silverstone-ba új technikai vezetőként, de Rosberg kijelentette, hogy még Newey sem tud egyedül győztes autót alkotni. Az egész csapatnak együtt kell működnie ahhoz, hogy a leendő AMR26-os felvehesse a versenyt a nagyokkal.

„Adrian Newey egyedül nem lesz képes győztes autót csinálni, szüksége van a csapat többi tagjára” – zárta Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: