DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 3. csütörtök
F1

„Elítéltek” – Ben Sulayem támadást intézett a brit média ellen

Erős kritikával illette a (brit) sajtó működését az FIA elnöke, aki hangsúlyozta: a médiának semmi hatalma fölötte, ő csak az őt megválasztott tagságnak felel.

Néhány héttel ezelőtt, amikor bejelentették az Aston Martinhoz igazolását, Adrian Newey beszélt arról egy interjúban, hogy szerinte a brit sajtó negatívan állította be annak idején Sebastian Vettelt vagy épp mostanság Max Verstappent.

Erről és a média szerepéről kérdezte a Motorsport.com az FIA elnökét, Mohammed ben Sulayemet, aki Newey szavaival egyetértve hamar rákanyarodott arra, hogy vele miként bánik a brit sajtó:

„Tisztelem Maxot, mivel versenyző vagyok. Bajnok voltam, és tisztelem a győzteseket és a bajnokokat. Látom, hogy neki is kijutott a rossz bánásmódból, de beszéljünk rólam. Ha megnézzük a brit médiát és azt, hogy mit csináltak velem… Az isten szerelmére, elítéltek engem.”

f1-bensulayem-fia



„Nem vádoltak semmivel, mégis ezt folytatják. És érdekel ez engem? Nem. Hogy miért? Mert mit is néznek ők? Azt, hogy eladják magukat és nagyobb elérést generáljanak maguknak. Persze.”

„De nincs hatalmuk felettem és az FIA felett. A legmélyebb tiszteletem a brit vagy bármely más médiái, de nincs szavazatuk. Mi egy független, demokratikus szövetség vagyunk. A tagság választott meg engem. A hatalom a Közgyűlésé, nem pedig az övék.”

„És tudjátok, mit? Befejezhetnénk ezt az ostobaságot, és visszatérhetnénk az üzlethez és csinálhatnánk azt, ami jobb a sportnak? Ha lehetséges? Csak kérdezem. Ha a média nem akarja ezt tenni, az az ő dolguk. De az élet megy tovább.”

„Tudjátok, mit csináltak velem? Erősebb lettem. Most óvatosabb és bölcsebb vagyok. És megvan a támogatásom. És ha és amikor a tagok úgy döntenek, hogy itt az idő leváltani engem az elnöki posztról, akkor az az ő döntésük. És végső soron ki helyezett ebbe a pozícióba? A Közgyűlés, a tagság.”

„Számomra ez nagyon-nagyon világos. És ha nem tetszik ez nekik, akkor ez rajtuk múlik. De nem megyek vissza senkihez, nemigen válaszolok nektek, és nem vágok vissza. Hogy miért? Mert nincs időm. Annyira elfoglal az, hogy arra adjak válaszokat, amit a tagság akar és amit az autósport akar.”

Ben Sulayem az interjúban azt is kihangsúlyozta: szerinte az FIA most jobb egészségnek örvend, mint 2021 végén, amikor átvette az elnöki pozíciót elődjétől, Jean Todttól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: