DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 3. csütörtök
F1

Brutális veszteséget jelentett a Williams

De az F1-es csapat kommunikációja szerint ez összhangban a várakozásokkal, és hangsúlyozzák, hogy a 2024-es beszámoló már sokkal jobban néz majd ki.

A Williams elképesztő, 84 millió fontos veszteséget könyvelt el 2023-ban, de az F1-es csapat állítja, hogy ennek ellenére nincs ok az aggodalomra.

A Williams Grand Prix Engineering Ltd. könyvelése szerint a bevétel a 2022-es közel 143 millió fontról tavaly közel 127 millió fontra esett vissza.

A működési költségek 135 millió fontról 161 millió fontra ugrottak, míg a bérek és fizetések közel 8 millió fonttal emelkedtek, ami hozzájárult ahhoz, hogy a 2022-es 17,894 millió fonthoz képest 84,246 millió font átfogó veszteséget könyveltek el az év során.

f1-williams



A Williams viszont ennek ellenére ragaszkodik ahhoz, hogy a mostani veszteségek rövid távú veszteségek, amelyek a jövőben megtérülnek.

A pénzügyi kimutatás egy része így szólt: „Bár a veszteségek 2022-hez képest nőttek, ez összhangban van a várakozásokkal és a vállalat azon stratégiájával, hogy folytassa a beruházásokat az üzletág minden területén, hogy mind a pályán, mind a kereskedelmi teljesítményt növelje a közép- és hosszú távú sikerre való törekvés érdekében.”

Az a tény egyébként, hogy a csapat a hetedik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban a tavalyi szezonban, növelve ezzel a kereskedelmi jogokból származó bevételeit, tükröződni fog az idei beszámolóban, amelyet a jövő év végén tesznek közzé.

A Williams hozzátette, hogy „a 2023-as pályán nyújtott teljesítmény erőteljes javulása az infrastruktúrába, az átalakításba és az emberekbe 2020 óta folyamatosan eszközölt befektetések eredménye. A csapat hosszú távú célja továbbra is az, hogy az emberekbe és a világelső technológiába való befektetés révén visszatérjen a rajtrács elejére.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: