DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

„Sok pénzbe kerül az ügy, nagyon drága” – Massa

Négy-öt hónapja zajlik Felipe Massa jogi ügye a 2008-as F1-es vb-címmel kapcsolatban, erről beszélt ismét a brazil expilóta.

Felipe Massa reméli, hogy az F1, az FIA és Bernie Ecclestone ellen folytatott jogi csatája hamarosan lezárul, tekintettel a rendkívüli anyagi terhekre. 

Márciusban Massa és brazil jogi csapata bejelentette, hogy pert indított a sportág, a motorsportot irányító testület és az F1 korábbi mindenhatója, Ecclestone ellen a 2008-as F1-es bajnoki címmel kapcsolatban.

Arra hivatkoztak, hogy Massát kellene a Hamilton ellen egy ponttal elvesztett bajnokság jogos győztesének nyilvánítani, tekintettel a „crashgate-ügyre”, amely híressé tette az akkori Szingapúri Nagydíjat.

A RacingNews365-nek adott exkluzív interjújában Massa megerősítette, hogy az ügy már „négy-öt hónapja” tart.

f1-massa_1



 „Remélem, hogy a megfelelő dolog történik majd az igazságszolgáltatás érdekében, valamiért, ami nem része a sportnak, és ami nagy büntetést jelentett számomra” – mondta Massa.

„Ezért küzdünk, ami szerintem helyes, különösen 16 év után és olyan dolgok hallatán, amikről sosem gondoltad, hogy tényleg így történtek. Ezek után úgy döntöttem, hogy összeállítok egy nagy csapatot, profi embereket, akik sok különböző országból érkeztek. Tényleg úgy gondolják, hogy nem volt igazságos, ami történt a sportág számára, és én biztosan ráfizettem.”

„Amikor tavaly meghallottuk Bernie megjegyzését, utána elkezdtük összerakni a dolgokat, és elkezdtünk harcolni, elemezni a dolgokat profi módon, jogi szempontból, mert ez nem volt része a sportnak.”

Massa nem tudja megmondani, hogy mikor ér véget az ügy, mivel az igazságszolgáltatás malmai lassan őrölnek, de természetesen reménykedik a jó kimenetelben.

„Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen dolognak leszek része az életem során. Ez nem könnyű. Emellett nagyon drága is, sok pénzbe kerül, úgyhogy nagyon remélem, hogy hamarosan véget érnek a dolgok. De már olyan régóta várunk az igazságra, reméljük, hogy kiderül, és lesz igazságszolgáltatás.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: