DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

„Piastri két éven belül F1-es világbajnok lesz” – Ecclestone

Bernie Ececlestone szerint Oscar Piastri varázslatos, aki egy jó McLarennel két éven belül felérhet a csúcsra az F1-ben is.

Az F1 korábbi vezetője, Bernie Ecclestone „varázslónak” nevezte Oscar Piastrit, aki szerinte két éven belül bajnoki címet fog nyerni a száguldó cirkuszban – a még csak második szezonját taposó, de idén már két futamot is taposó ausztrál meggyőzte a sportág korábbi urát. 

„Ő egy varázslatos srác” – mondta Ecclestone a sport.de-nek adott interjúban. „Ő biztosan világbajnok lesz”.

Arra, hogy ez mikor fog bekövetkezni, Ecclestone így válaszolt: „A következő két évben. Ha az autó továbbra is úgy teljesít, ahogyan most, akkor ez meg fog történni, mert kiemelkedik a többiek közül” – fogalmazott.

f1-piastri-mclaren



Az idei bajnoki cím viszont Max Verstappen és Lando Norris között fog majd eldőlni, itt azért Ecclestone inkább a hollandra fogad, bár a konstruktőri elsőséget a McLarennek adja.

„Maxnak már van egy előnye, így most már csak egy kis szerencsére van szüksége” – mondta Ecclestone. „De úgy gondolom, hogy Maxnak alapvetően képesnek kell lennie arra, hogy bajnok legyen.”

Ecclestone meg van győződve arról is, hogy a McLaren „meg fogja nyerni a konstruktőri bajnokságot”, most, hogy megelőzte a sokáig vezető Red Bullt, és 41 pontos előnyre tett szert.

Ami pedig Norrist illeti:

„Eddig elkövetett néhány hibát, amiről tudja, hogy elkövette, és azt kívánta, bárcsak ne tette volna” – jegyezte meg Ecclestone. „De úgy gondolom, hogy mostanra elég jól rendbe tette a dolgokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: