DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

Sainz: Ha az időmérőkön fejlődünk, harcban lehetünk a futamgyőzelmekért

Bár küzdelmes nagydíjat zárt, bizakodó a Ferrari spanyolja: a kvalifikációs szereplések javításával könnyen esélyük lehet elsőségekre, a szezon utolsó versenyeire ez a kitűzött cél.

Miután a szombati időmérőn a bemelegítő körén törte meg az SF-24-est a Q3-ban, mindössze a tizedik helyről vághatott neki Carlos Sainz a Szingapúri Nagydíjnak. Ezt a spanyol egy hetedik helyre tudta váltani: bár a rajtnál visszaesett, egy korai kerékcserével néhány pozíciót vissza tudott szerezni.

A leintést követően így értékelt a spanyol az F1TV kamerái előtt: „A mai napunk a kármentésről szólt, főleg a rajt után, mivel egy Williams majdnem kiütött két-három versenyzőt a futamból… El kellett kerülnünk, hogy megsérüljön az autó.”



„Ezt követően beragadtunk a középmezőnybe, és itt Szingapúrban nagyon kevés az előzési lehetőség. Úgy döntöttünk, hogy hamar kiállunk kereket cserélni, ezzel az egész középmezőny alá vágva. Ez viszont abba került, hogy a verseny végére könnyen támadhatóak lettünk a viseltes abroncsokkal. Tudtam jókat előzni, erős volt a tempónk, de nehéz volt végig túlélni.”

Mivel a szabadedzéseken még úgy tűnt, a Ferrari lesz a fő kihívója a McLarennek a villanyfényes éjszakában, meglepetés volt a gyengébb időmérős végeredmény – Sainz szerint, ha itt tudnának javulni, a hátralevő futamokon könnyen győzelemesélyessé válhatnak.

„Én és Charles is probléma nélkül mutattunk erős tempót amikor tiszta levegőn mentünk, idén inkább az időmérőn vannak fennakadásaink. Nehezen tudjuk a jó hőmérsékleti tartományba hozni az abroncsokat – emellett nem tekinthetünk el, ezen kell dolgoznunk a szezon hátralevő részében. Ha sikerül, az első háromba is tudnánk kvalifikálni, onnan pedig lehet harcolni a futamgyőzelemért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: