DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

„Most talán jobb volt az autó, mint az időmérőn” – Perez

Váratlan Q2-es távozás, DRS-vonatozás a futamon – újabb küzdelmes versenyhétvégét zárt a mexikói, ám Austinban erősebb tempóra számít. Emellett az újonc Colapintót is dicsérte.

Miután csak a tizenharmadik helyre kvalifikálta magát, a kerékcserékig a látványos bevetődős mozdulattal a kilencedik helyre felugró Franco Colapinto mögött haladt Sergio Perez a Szingapúri Nagydíjon – az argentin újonc tehetségét már a csapatrádión is elismerte, és csak egy alávágással tudott a Williams-pilóta elé kerülni.

A mexikóit így tizedikként intette le a kockás zászló. A Formula-hu helyszíni jelenlétében így értékelte villanyfényes versenyét: „Az első kör nagyon jól sikerült, azonban sajnos nem tudunk annyit nyerni vele, amennyit szerettünk volna. Később Carlos is elénk került – és ha megnézzük, milyen nehéz volt ma előzni, nem sokkal tudtunk volna előrébb végezni.”



„Az időmérőhöz képest talán kicsit jobb volt az autónk, emiatt is sajnálatos, hogy ennyire hátra tudtunk csak kvalifikálni. Azonban sejtjük, mi lehetett a probléma, így remélem, Austinban képesek leszünk az igazi tempónkat megmutatni. Az autónknak jobbnak kell lennie, mint ezeken a pályákon.”

Az argentin újoncról szóló kérdésre így felelt: „Fantasztikusan vezetett, nem hibázott. Nehéz volt tartani vele a tempót, ám összességében is kihívásokkal teli futamom volt. A végén sikerült elé kerülnöm a kerékcseréknél, mindössze ennyit tudtunk tenni ellene.”

Max Verstappen dobogós helyezését pedig így véleményezte: „Remek hétvégéje volt, teljesen maximalizálta az eredményt – pénteken csak a 15. volt, fél másodpercre tőlem. Ígéretes, hogy képes volt erre, de sokat kell fejlődnünk. Remélem Austinban több tempónk lesz, és jobb futamot tudunk majd teljesíteni.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: