DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Verstappen boldog a második rajthellyel

Elfogadja az első sort, elégedett vele, így legalább lesz esélye a futamon vasárnap: így értékelte az időmérőt Max Verstappen.

A pole-pozíciós Lando Norris mellett talán Max Verstappen lehetett a legelégedettebb a Szingapúri Nagydíj időmérője után, hiszen a tegnap még versenyképtelen Red Bull-lal az első sorba kvalifikált úgy, hogy csapattársa, Sergio Perez a Q3-ba sem jutott be.

A világbajnoknak az utóbbi két elrontott hétvége után nagyon kellett ez az eredmény, főleg itt, ahol rengeteget ér a rajtpozíció – ott lehet fő riválisa, Norris mellett, és megakadályozhatja, hogy igazán nagyon harapjon ki a brit a közöttük lévő különbségből.

„Az egész időmérő jól alakult, körről körre tudtunk javítani az autón, és boldog vagyok amiatt, hogy itt lehetek az első sorban azok után, ahol tegnap álltunk” – mondta az autóból kiszállva Verstappen.

f1-redbull-verstappen-szingapúr



„A Q3-ban törölték a körömet a dupla sárga zászló miatt, mindenkinek csak egy köre maradt a végén, azt nem akartuk túlerőltetni, a határokon belül akartunk maradni, szóval elfogadom a második helyet, elégedett vagyok vele” – tette hozzá a holland.

A gumik előkészítése központi téma volt ezen a napon, több pilóta is panaszkodott erre, de Verstappennek nem voltak gondjai a témával.

„A gumik mindig sok időt tudnak adni és elvenni, de ma rendben volt a helyzet.”

Ami pedig a futamot illeti:

„Itt vagyunk a második helyen, nehéz megmondani, hogy mi történik majd holnap, Szingapúrban mindig minden előfordulhat, de legalább van esélyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: