DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Marko: Szingapúr után bejelentést teszünk

Helmut Marko reagált a Daniel Ricciardo menesztése körüli pletykákra: a Red Bull tanácsadója megerősítette, hogy a Szingapúri Nagydíjat követően bejelentést fognak tenni.

„A Szingapúri Nagydíjat követően bejelentést fogunk tenni” – mondta Helmut Marko a német Sky-nak.

„A Formula-1-ben soha nincsenek garanciák” – folytatta az energiaitalosok tanácsadója.



Ricciardo tavaly a Hungaroringen tért vissza az F1-be, ám még abban az évben egy sérülés miatt néhány versenyre ismét oldalvonalon kívülre került, helyét pedig Liam Lawson vehette át.

Lawson rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott az öt versenyes periódusa alatt, az USA Nagydíjtól kezdve pedig ismét rajthoz állhat az RB színeiben.

Peter Bayer, az RB ügyvezetője is megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a versenyzőkérdést illetően: „Különböző határidők vannak az asztalon és számos megbeszélést folytattunk már a szezon során. Úgy döntöttünk, hogy először a 2025-ös felállásunkat határozzuk meg a nyári szünet során, végül azonban próbáltunk minél több időt nyerni mindkét csapat számára.”

„Ez egy nagy stratégiai döntés, hogy ki melyik csapatnál versenyez, Szingapúr pedig mindenképp egy új momentum. Szingapúr után a 2025-ös felállásunkról és további lehetőségekről is tárgyalni fogunk – sok opció van. Az RB-nél az is feladatunk, hogy fiatal versenyzőket neveljünk, alapvetően most mérlegelnünk kell a lehetőségeinket.”

„Markóval és Christian Hornerrel egyetértésben azt is meg kell határoznunk, hogy melyik versenyzőben van meg a potenciál arra, hogy egy napon a Red Bull versenyzője legyen. A következő napokban eldöntésre kerül, hogy ez a versenyző idén vagy jövőre csatlakozik-e a csapathoz” – zárta gondolatait Bayer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: