DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Közleményt adott ki az FIA a McLaren hátsó szárnyáról

A Nemzetközi Automobil Szövetség mérlegeli a bizonyítékokat, és jelezte: ha kell, szezon közben is hajlandó változtatások bevezetésére.

Közleményt adott ki a Nemzetközi Automobil Szövetség, miután aggályok merültek fel a McLaren hátsó szárnyával kapcsolatban az Azerbajdzsáni Nagydíjon.

A verseny után ugyanis felmerült, hogy a McLaren hátsó szárnya nagy sebességnél mintha kissé meghajlana.

Az ügyre nem sokkal azután derült fény, hogy az FIA megerősítette, hogy a McLaren első szárnya szabályos, amivel kapcsolatban a Red Bull és a Ferrari kérdéseket tett fel.

GP2417_165947SMG_5046_resize



Az FIA kiemelte, hogy nem lesz folytatás, ha továbbra is minden csapat megfelel a sportot irányító testület által a karosszériára előírt szigorú teszteknek.

„Az FIA szorosan figyelemmel kíséri az összes autó karosszériájának rugalmasságát, és fenntartja magának a jogot, hogy a szezon során bármikor módosításokat kérjen a csapatoktól” – áll a közleményben.

„Azonban ha egy csapat sikeresen átmegy az összes rugalmassági teszten, és betartja a szabályokat és a technikai irányelveket, akkor úgy tekintjük, hogy teljes mértékben megfelelnek a követelményeknek, és nem teszünk további lépéseket.”

De ha valami nem stimmelne, az FIA felvázolta, hogy lehetőség van gyors intézkedések bevezetésére az általa kifogásolt elemek betiltására.

„Az FIA jelenleg vizsgálja az adatokat és minden további bizonyítékot, ami az Azerbajdzsáni Nagydíj kapcsán felmerült, és mérlegeli az enyhítő intézkedéseket a jövőbeni végrehajtáshoz” – tette hozzá a közlemény.

„Ez része a technikai törvényesség vizsgálatakor szokásos folyamatnak, és az FIA fenntartja magának a jogot, hogy szükség esetén a szezon során szabálymódosításokat vezessen be.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: