DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

„Max nem úgy harcol, megváltozott” – Villeneuve

A korábbi F1-es világbajnok szerint valami megváltozott Max Verstappennél, aki úgy viselkedik, mintha nem is érdekelné a futam.

A harci tüzet hiányolja Max Verstappenből Jacques Villeneuve: 1997 F1-es világbajnoka szerint a címvédő nem hogy nem olyan agresszív mostanában, mint korábban, de mintha nem is igyekezne eléggé a gyengébb autóval.

„Az utóbbi pár futamon Max nagyon lehangoltnak hangzik, mintha nem is izgatná a futam. Nem is küzd olyan keményen. Még a rádióban is ritkán halljuk, valami megváltozott. Talán az, hogy tudja, hogy nem nyert egy ideje, és hogy az autója nem úgy viselkedik, ahogy akarja. Most Bakuban a csapattársa sokkal gyorsabb volt nála. Ez nagyon furcsa helyzet” – fogalmazott Villeneuve.

Verstappen utoljára a júniusi Spanyol Nagydíjon tudott futamgyőzelmet aratni, azóta hét nagydíj alatt összesen kétszer (!), Silverstone-ban és Zandvoortban állhatott dobogóra, mindkétszer második lett – egyébként egy negyedik (Spa), három ötödik (Spielberg, Hungaroring, Baku) és egy hatodik (Monza) helyet tud felmutatni.

SI202409140280_hires_jpeg_24bit_rgb_resize



A Magyar Nagydíjon még meglehetősen ingerült volt, talán a határokat is átlépve nyilvánult meg többekkel kapcsolatban, a csapatát is hevesen kritizálta, ütközött Lewis Hamiltonnal, valósággal dühöngött – majd azóta ez a Verstappen eltűnt és jóval nyugodtabban fogalmaz.

Belgiumban még ő volt a leggyorsabb az időmérőn és jól működött az autója, az utóbbi két hétvégéhez képest Zandvoortban is jónak számít az ezüstérem, bár ott is egyértelmű hátrányban volt a McLarenhez képest – Monzában viszont csak a negyedik erő volt a Red Bull, Bakuban pedig idén először kapott ki házon belül Sergio Pereztől.

Most pedig jön Szingapúr, ami közel sem a kedvenc helyszíne…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: