DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 18. szerda
F1

Autótörés után Q3: Colapinto álma vált valóra

Pénteken még falnak ütközött, szombaton top 10-be jutott a Williams argentin újonca, aki még önbizalmat is merített az incidense után.

Nagyszerűen sikerült Formula-1-es pályafutása második időmérője az Azerbajdzsáni Nagydíjon Franco Colapintónak, hiszen bejutott a Q3-ba, ahol ráadásul legyőzte csapattársát is – igaz, Alexander Albont hátráltatta egy kisebb affér, amikor a szerelői az autóján hagyták a légbeömlőt hűtő eszközt.

Pedig nem indult túl jól a bakui hétvége Colapintónak, pénteken autót tört. Ám mint azt az újonc argentin elárulta: az, hogy a szerelői gyorsan összerakták a Williamsét, még lendületet is adott neki.

f1-colapinto-williams



„Nehéz volt, de még nehezebb lett volna, ha ki kell hagynom a második szabadedzést, de szerencsére a srácok a garázsban szintén nagyszerű munkát végeztek. Még az ebédet is kihagyták, teljes gőzzel dolgoztak azon, hogy ki tudjunk menni az FP2-n” – magyarázta Colapinto.

„És miután sikerült nekik, az önbizalomlöketet és rengeteg energiát adott, hogy elérjek egy jó eredményt számukra és azért az erőfeszítésért, amit idén végeznek. Jó volt ma kicsit visszaadni abból, amit ők adtak nekem, úgyhogy nagyon örülök ennek.”

„Természetesen van még hátra, de fontos pillanat volt bejutni a Q3-ban. Nagyon jó köröket is futottam, minden kör rendben volt, és alig várom a holnapot. Rövid az egyenes az 1-es kanyarig, de nagyon izgatott vagyok. Csodálatos pillanat ez, az első Q3-am, minden versenyző erről álmodik.”

„Nagyon fontos pillanat ez a Williams számára, nekem ez egy valóra vált álom. Már a második hétvégémen összejött, úgyhogy nem is lehetnék ennél boldogabb. Persze kicsit jobban örülnék, ha az Aston előtt végeztem volna talán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: