DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

Newey-t Alonso vonzotta az Aston Martinhoz

Adrian Newey úgy emelné fel az Aston Martint, ahogy egykoron a Red Bull-lal tette, s átigazolásában Alonso is kulcsszerepet játszott – a döntés hátteréről menedzsere, Eddie Jordan beszélt.

A többek között Adrian Newey menedzsereként is tevékenykedő egykori csapattulajdonos, Eddie Jordan a David Coultharddal közösen futtatott, Formula for Success podcastben beszélt arról, hogy a sztártervező miért választotta az Aston Martint, miközben akár a Ferrarinál is folytathatta volna páratlanul sikeres karrierjét.

Jordan megerősítette, hogy voltak egyeztetések a maranellóiakkal, de végül több okból is a zöldek ajánlata tűnt vonzóbbnak: „Természetesen hosszasan tárgyaltunk a Ferrarival, de az Aston Martin és Fernando volt az, aki Adrian számára úgyszólván megfűszerezte a kihívást” – mondta Jordan, majd kitért arra, mi is ez a bizonyos kihívás, ami ennyire vonzó Newey számára:

newey-2024-1



„Kíváncsi lett arra, hogy a Red Bullhoz hasonlóan hogyan tudna ismét egy csapatot az első ötből a legfelsőbb polcra juttatni... És itt van egy csapat, amely szerintem most indul el felfelé. Érdekes és izgalmas lesz látni, hogyan alakul” – fejtette ki Jordan.

Az ír szakember szerint az Aston Martin előtt fényes jövő áll, hiszen Newey érkezésével a kirakós egy újabb darabja – avagy a korona gyémántja – került a helyére: „Azt kell hinnem, hogy a jövőben ennek megvan a lehetősége a sikerre.”

newey-2024-2

„A szándék arra, hogy egy olyan privát csapat, mint az Aston Martin, Lawrence Stroll kezében, Adrian Newey vezetésével, irányításával és mérnöki munkájával, a leghihetetlenebb lehetőséggel rendelkezik arra, hogy a fényes jövő egyik nagy csapata legyen” – zárta szavait Jordan.

Adrian Newey érkezésének a Formula Podcastben egy külön adást szenteltünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: