DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 17. kedd
F1

„A morál magasan van Monza után” – Ferrari

Fred Vasseur optimistán tekint a hétvégi F1-es Azerbajdzsáni Nagydíj elé, hiszen évek óta versenyképes volt itt a Ferrari autója.

Az elmúlt években Charles Leclerc számított a bakui F1-es pálya egyik specialistájának, hiszen 2021-ben, 2022-ben és még tavaly, 2023-ban is ő szerezte meg a pole-pozíciót – akkor is ő volt a leggyorsabb egy körön, amikor az autó messze nem volt erre képes.

Ennek megfelelően a monzai győzelem után magabiztosan készül az azerbajdzsáni hétvégére a Ferrari – erről Fred Vasseur csapatfőnök beszélt.

„A bakui pályán nagyon gyors részek és különösen kanyargós szakaszok is vannak, ettől egyedi ez a helyszín. A történelem azt mondja, hogy mindig elég versenyképesek szoktunk lenni ezen a pályán, és a csapatmorál is magasan van a monzai győzelmet követően” – árulta el Vasseur.

240901_R16_ITALIA_DP_FG0O9328_b809ddd7-02b3-4f4d-93b8-b9ac1cae4f2f_resize



„Nagyon szeretnénk fenntartani a jelenleg formánkat, és most is nagyon szoros csatát várunk a top négy csapat között. Viszont gyakran mondom, hogy nekünk magunkra kell koncentrálnunk, ez rendkívül fontos, meg vagyok győződve arról, hogy ez a helyes hozzáállás, hiszen nagy változásokat láttunk a csapatok egymáshoz viszonyított teljesítményében az év eleje óta” – magyarázta a francia, rámutatva arra, hogy eltérő ütemben, eltérő mértékben javulnak a csapatok, ezért hétvégéről hétvégére változhatnak az erőviszonyok, de a lényeg az, hogy ők folyamatosan előre tudjanak lépni.

„Az Olaszországban aratott győzelmünk azt is megmutatta, hogy az, hogy hogyan állunk hozzá a hétvégéhez péntektől vasárnapig, legalább olyan fontos, mint az autó teljesítménye. Szóval Charles-lal és Carlosszal megint azt célozzuk, hogy mindent tökéletesen hajtsunk végre Bakuban, hogy újabb fontos eredményt hozhassunk a csapatnak” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: