DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

Elbeszélgetnek Antonellivel az újabb FP1 előtt

Elégedettek a 18 éves olasszal a Parabolicában történt baleset ellenére, de azért a Mercedes elbeszélget vele arról, hogyan álljon egy F1-es hétvégéhez.

Múlt szombaton erősítette meg a Mercedes, hogy 2025-től az újonc Andrea Kimi Antonelli veszi át a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton, így a 18 éves olasz lesz a következő évtől George Russell csapattársa a Formula-1-ben.

A bejelentést némileg beárnyékolta, hogy nem sikerült problémamentesen Antonelli előző napi F1-es debütálása az Olasz Nagydíj pénteki első szabadedzésén. Az ifjú pilóta ugyanis a második gyorskörén hibázott a Parabolica-kanyarban és összetörte a Mercedest.

f1-antonelli-mercedes-monza-2



Ennek ellenére Toto Wolffék megvédték a baleset után Antonellit: a csapatvezető szerint lenyűgöző volt az, amit az incidens előtti másfél körben mutatott a neveltjük – aki egyébként néhány kanyarban olyan tempóval ment át, amelyet az FP1 végére sem tudtak megjavítani a mezőny tagjai.

Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke az istálló szokásos futam utáni értékelő videójában kitért Antonellire is, megerősítve, hogy kapni fog még idén lehetőséget szabadedzésen, és bár elégedettek a látottakkal, azért arról beszélgetni fognak vele, hogy óvatosabban építse fel a tempóját:

„Igen, lesz még ilyen, hiszen a szabályok előírják, hogy mindkét versenyzőnknek át kell adnia az ülését egy pénteki szabadedzésre. Mivel Kimi lesz a jövő évi pilótánk, természetesen őt fogjuk bevetni” – fogalmazott Shovlin.

f1-antonelli-mercedes-monza-1

„Nyilván nem teljesített olyan távot, mint amiben reménykedtünk. Dolgozunk vele néhány korábbi autónkkal, hogy lehetőséget adjunk Kiminek tapasztalatszerzésre az autóról és a gumikról különböző pályákon, és ez a továbbiakban is folytatódni fog.”

„Kicsit kár érte, hogy volt az a balesete a Parabolicában. A tempója határozottan jó volt, és beszélgetni fogunk vele róla, hogy kicsit finomabban építkezzen a jövőben és hogyan álljon hozzá a versenyhétvégékhez.”

„De igen, várjuk, hogy újra autóba ültethessük, ki fogjuk választani a megfelelő pályát erre. Rengeteg sprintverseny jön, és nyilván nem akarjuk, hogy a versenyződ kihagyja azon a hétvégén az egyetlen szabadedzést. Szóval limitáltak a lehetőségek, de igen, vissza fog még ülni, és már várjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: